Zalando biedt optie om Adidas-schoenen te personaliseren | RetailDetail

Zalando biedt optie om Adidas-schoenen te personaliseren

Zalando biedt optie om Adidas-schoenen te personaliseren
Shutterstock

Zalando heeft de ‘Miadidas’-tool toegevoegd aan zijn webshop, waardoor het voor klanten voortaan mogelijk is om schoenen van Adidas te laten personaliseren. Het is de eerste keer dat een externe verkoper die functie aanbiedt.

Enkel in Duitsland

Miadidas maakt al langer deel uit van het aanbod op de webshop van Adidas en laat klanten zelf de kleur en het gebruikte materiaal voor de schoenen bepalen. Ook korte boodschappen, zoals nummers of namen, kunnen worden toegevoegd aan de schoen. Op basis van 3D-foto’s krijgen klanten te zien hoe de schoen er uit zal zien. Bestellingen worden binnen de zes weken geproduceerd en opgestuurd naar de klant. Voorlopig is Miadidas op Zalando wel enkel in Duitsland beschikbaar.

 

Het is niet de eerste keer dat Zalando en Adidas samenwerken om een nieuwigheid te lanceren: eerder werd de voorraad van fysieke winkels van Adidas al gelinkt aan Zalando en lanceerde het merk ook al exclusieve collecties eerst of enkel op Zalando. De twee Duitse merken weten elkaar dus bijzonder goed te vinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Colruyt ziet toekomst in thuislevering

15/03/2018

Colruyt verkoopt al bijna twintig jaar online, maar het heeft daarbij nooit aan huis geleverd. In een interview laat Frans Colruyt echter weten dat thuislevering binnenkort mogelijk toch gelanceerd wordt bij Colruyt.

Back to top