Zalando biedt optie om Adidas-schoenen te personaliseren

Zalando biedt optie om Adidas-schoenen te personaliseren

Zalando heeft de ‘Miadidas’-tool toegevoegd aan zijn webshop, waardoor het voor klanten voortaan mogelijk is om schoenen van Adidas te laten personaliseren. Het is de eerste keer dat een externe verkoper die functie aanbiedt.

Enkel in Duitsland

Miadidas maakt al langer deel uit van het aanbod op de webshop van Adidas en laat klanten zelf de kleur en het gebruikte materiaal voor de schoenen bepalen. Ook korte boodschappen, zoals nummers of namen, kunnen worden toegevoegd aan de schoen. Op basis van 3D-foto’s krijgen klanten te zien hoe de schoen er uit zal zien. Bestellingen worden binnen de zes weken geproduceerd en opgestuurd naar de klant. Voorlopig is Miadidas op Zalando wel enkel in Duitsland beschikbaar.

 

Het is niet de eerste keer dat Zalando en Adidas samenwerken om een nieuwigheid te lanceren: eerder werd de voorraad van fysieke winkels van Adidas al gelinkt aan Zalando en lanceerde het merk ook al exclusieve collecties eerst of enkel op Zalando. De twee Duitse merken weten elkaar dus bijzonder goed te vinden.