Zalando gaat retourzendingen zelf ophalen

Zalando gaat retourzendingen zelf ophalen
Shutterstock

Zalando gaat in Gent een nieuwe service uittesten, waarbij het retourzendingen bij de klant zelf gratis komt ophalen. Als de lokale test een succes is, dan zal de nieuwe dienst in heel België uitgerold worden.

Voorlopig gratis

Voor de nieuwe dienst werkt Zalando samen met Citydepot, een dochterbedrijf van Bpost. Klanten kunnen zelf een moment kiezen van maandag tot vrijdag, tussen 9u en 20u. “Via de site kan je kiezen waar en wanneer”, zegt Monica Franz van Zalando. “Het kan bovendien snel, binnen de twee uur. Maar evengoed plan je de teruggave tot twee dagen tevoren.”

 

Momenteel is de dienst nog gratis, maar op termijn zal dit soort retourzendingen bij Zalando 4,95 euro kosten. “Maar de dag dat de kosten zullen worden doorgerekend, ben ik niet meer zeker van het succes”, zegt retailexpert Gino Van Ossel. “Dan ben je beter dat je het pakket gewoon even bij het postpunt in de supermarkt dropt. Want dat is gratis.”

 

België is niet het eerste land waar de dienst wordt getest: eerder waren er al pilootprojecten in Londen, Wenen en Amsterdam. In Berlijn is het zelfs mogelijk om via Zalando een kleermaker aan huis te laten komen, om kleding te laten verstellen.