Zalando gaat samenwerking aan met Fashion for Good | RetailDetail

Zalando gaat samenwerking aan met Fashion for Good

Zalando gaat samenwerking aan met Fashion for Good
Shutterstock

Fashion for Good, een initiatief dat werd opgericht door de C&A Foundation en dat mikt op duurzame mode, gaat samenwerken met Zalando. Samen willen ze duurzame innovaties sneller naar de markt brengen.

 

Plug and Play

Voor Zalando betekent de samenwerking met Fashion for Good vooral dat het toegang krijgt tot de ‘Plug and Play Accelerator’ van de organisatie. Dat is een programma van twaalf weken waarin startups gefinancierd worden om duurzame innovaties sneller te laten groeien. Dankzij de samenwerking met Fashion for Good krijgt Zalando nu in een vroeg stadium zicht op die nieuwigheden.

 

“Onze missie bij Fashion for Good is om het hele ecosysteem van de mode-industrie samen te brengen, om te herbekijken hoe mode wordt ontworpen, gemaakt, gedragen en hergebruikt”, zegt algemeen directeur Katrin Ley. “We zijn opgewonden om Zalando in ons netwerk te verwelkomen, zodat we de transitie naar een circulaire mode-industrie kunnen blijven versnellen.”

 

Transparantie verhogen

“Wij geloven dat het gebruik van nieuwe technologieën de transparantie van onze industrie danig zal verhogen. We zijn vastberaden om onze rol te vinden in het versnellen van deze processen”, voegt duurzaamheidsverantwoordelijke Dennis Hoenig-Ohnsorg van Zalando daar aan toe. “Fashion for Good geeft ons het ideale platform om samen interessante concepten te ontdekken en te laten groeien, waarbij we duurzame innovaties creëren doorheen het hele ecosysteem.”

 

Fashion for Good is een initiatief van de C&A Foundation en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Naast Zalando en C&A maken onder andere Galeries Lafayette en Kering als partners deel uit van het platform. Fashion for Good heeft een open uitnodiging staan voor alle modebedrijven die zich geroepen voelen om zich aan te sluiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

Back to top