Zalando gaat samenwerking aan met Fashion for Good

Zalando gaat samenwerking aan met Fashion for Good

Fashion for Good, een initiatief dat werd opgericht door de C&A Foundation en dat mikt op duurzame mode, gaat samenwerken met Zalando. Samen willen ze duurzame innovaties sneller naar de markt brengen.

 

Plug and Play

Voor Zalando betekent de samenwerking met Fashion for Good vooral dat het toegang krijgt tot de ‘Plug and Play Accelerator’ van de organisatie. Dat is een programma van twaalf weken waarin startups gefinancierd worden om duurzame innovaties sneller te laten groeien. Dankzij de samenwerking met Fashion for Good krijgt Zalando nu in een vroeg stadium zicht op die nieuwigheden.

 

“Onze missie bij Fashion for Good is om het hele ecosysteem van de mode-industrie samen te brengen, om te herbekijken hoe mode wordt ontworpen, gemaakt, gedragen en hergebruikt”, zegt algemeen directeur Katrin Ley. “We zijn opgewonden om Zalando in ons netwerk te verwelkomen, zodat we de transitie naar een circulaire mode-industrie kunnen blijven versnellen.”

 

Transparantie verhogen

“Wij geloven dat het gebruik van nieuwe technologieën de transparantie van onze industrie danig zal verhogen. We zijn vastberaden om onze rol te vinden in het versnellen van deze processen”, voegt duurzaamheidsverantwoordelijke Dennis Hoenig-Ohnsorg van Zalando daar aan toe. “Fashion for Good geeft ons het ideale platform om samen interessante concepten te ontdekken en te laten groeien, waarbij we duurzame innovaties creëren doorheen het hele ecosysteem.”

 

Fashion for Good is een initiatief van de C&A Foundation en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Naast Zalando en C&A maken onder andere Galeries Lafayette en Kering als partners deel uit van het platform. Fashion for Good heeft een open uitnodiging staan voor alle modebedrijven die zich geroepen voelen om zich aan te sluiten.