Zalando groeit met meer dan kwart in derde kwartaal | RetailDetail

Zalando groeit met meer dan kwart in derde kwartaal

Zalando groeit met meer dan kwart in derde kwartaal
Shutterstock

De Duitse modewebshop Zalando heeft in het derde kwartaal alweer een indrukwekkende groei opgetekend: ten opzichte van een jaar eerder kwamen er een miljoen nieuwe klanten bij en steeg de omzet met bijna 30%. De winst smolt wel bijna volledig weg.

Sterke groei DACH-zone

De totale omzet van Zalando kwam in het derde kwartaal uit op 1,075 miljard euro, een groei van 28,7% ten opzichte van een jaar eerder. In de Duitssprekende DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) groeide de webshop met 22,3% naar 497,7 miljoen euro, een jaar geleden kende Zalando in die zone een groei van slechts 9,7%. In de rest van Europa steeg de omzet zelfs met 30,9% naar 489,7 miljoen euro.

 

In de DACH-zone kwam de aangepaste EBIT uit op 15,7 miljoen euro, terwijl er in de rest van Europa een verlies van 16,2 miljoen werd gemaakt en bij "andere" was er een winst van 0,9 miljoen: dat maakt samen een winst van 0,4 miljoen euro, vorig jaar was dat nog 19,5 miljoen. De winstmarge daalde daarmee van 2,3 naar 0,0%. Het nettoverlies kwam uit op 11,1 miljoen euro, terwijl er een jaar eerder nog een winst van 5 miljoen euro was. Over de eerste drie kwartalen heen was er een nettowinst van 41,5 miljoen euro, ten opzichte van 60,5 miljoen euro in de eerste 9 maanden van 2016.

 

Miljoen nieuwe klanten

Het aantal klanten groeide in het derde kwartaal met een miljoen naar 22,2 miljoen, de grootste groei in absolute cijfers sinds het tweede kwartaal van 2015. In de voorbije twaalf maanden plaatste elke klant gemiddeld 3,8 bestellingen, een record. De gemiddelde waarde van een bestelling daalde wel van 62,8 euro naar 62 euro. Het mobiele aandeel blijft groeien: ondertussen zijn bijna 72 procent van alle sitebezoeken via een mobiel apparaat.

 

“De sterke omzetgroei in het derde kwartaal onderstreept onze focus op groei en toont dat onze investeringen hun vruchten afwerpen”, zegt CEO Rubin Ritter. “In het vierde kwartaal en in de komende jaren blijven we focussen op groei met als doel om tegen 2020 de omzet te verdubbelen.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.