Zalando richt blik op B2B | RetailDetail

Zalando richt blik op B2B

Zalando richt blik op B2B
Shutterstock

Modewebshop Zalando wil blijven groeien en richt zich daarom nu ook op B2B. Daarbij zal het platform van Zalando worden ingezet voor het uitbouwen van de merken van andere bedrijven die samenwerken met het Duitse bedrijf.

Bestseller

“We hebben al veel uitgebreid; van binnen- naar buitenland, naar meer categorieën en nu naar business to business. We zullen ons platform inzetten voor andere merken, denk hierbij ook aan mediaservices”, zei medeoprichter David Schneider tijdens Zalando PlayDay in Berlijn.

 

Het eerste merk dat zich aansluit bij de nieuwe B2B-service van Zalando is het Deense Bestseller. Dat is geen verrassing, want eigenaar Anders Polvsen heeft al een aandeel van 10% in Zalando. Ook met schoenenketen Shuh.de en met enkele winkels van Tommy Hilfiger in Berlijn werd een samenwerking afgesloten. Bij die laatste twee zal de voorraad van de fysieke winkels aangeboden worden via Zalando.

 

Daarnaast kwam Zalando ook met het nieuws naar buiten dat Weekday en Nike zich hebben aangesloten bij het partnerprogramma. Dat wil zeggen dat een groot deel van hun collecties zal verkocht worden op Zalando, in ruil voor commissie. Zalando moet die dan niet meer inkopen via een groothandel.

 

Omzet verdubbelen

Zalando wil de komende jaren sterk blijven groeien en mikt tegen 2020 minstens op een verdubbeling van de omzet uit 2016, die toen uitkwam op 3,6 miljard euro. Analisten zien het met een omzet van 7,6 miljard euro in 2020 zelfs nog groter. Die groei moet onder andere komen dankzij twee nieuwe fulfilmentcentra in Zweden en Polen.

 

“Onze primaire focus ligt op groei, er is niemand in deze unieke positie die Zalando heeft. We willen echter wel winstgevend blijven, op een duurzame manier”, zegt vicepresident Birgit Opp. “We hebben 20 miljoen klanten, maar Europa heeft 420 miljoen mensen. Daar zit dus nog potentie in.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.