Zalando stapt in Finse textielrecycleerder Infinited Fiber

Infinited Fiber

Online moderetailer Zalando heeft een nieuwe stap gezet in zijn ambitie om zijn activiteiten duurzamer te maken. Het investeert mee in een kapitaalronde van het Finse Infinited Fiber, dat nieuwe vezels recycleert uit celluloserijk materiaal, gaande van oud textiel tot karton en tarwerietjes.

 

Kapitaalronde leverde al 30 miljoen euro op

Hoeveel Zalando precies investeert, wordt niet bekendgemaakt. Het online modeplatform is een van de partijen die deelneemt aan een kapitaalronde bij Infinited Fiber, naast andere grote namen als H&M, Adidas en de investeringstak van het Deense modeconcern Bestseller.
 

De investering van Zalando is het sluitstuk van die kapitaalronde, die al bij het begin van de zomer werd aangevat, en waarmee Infinited Fiber toen al 30 miljoen euro tankte. Dat geld moet in de eerste plaats dienen om een fonkelnieuwe flagship store in Finland te financieren. 
 

Voor Zalando is de investering een nieuwe stap in zijn ambitie om tegen 2023 zowat 50 miljoen kledingstukken een verlengd leven te geven. Zalando zal een van de leveranciers worden van kledingstukken die door Infinited Fiber worden gerecycleerd tot Infinna, een textielvezel die eruit ziet als katoen. Zalando heeft een intentieverklaring getekend waarin het zich engageert om die vezel te gaan gebruiken voor de productie van zijn private label-kledij.