Zalando verruimt directieteam

Zalando

Zalando breidt zijn directieteam uit met een financieel directeur en een technologiedirecteur. De verantwoordelijkheden van de drie co-CEO’s worden meteen strikter afgebakend.

 

Van drie naar vijf

Vanaf 1 april (géén aprilvis!) bestaat het directieteam van Zalando niet langer uit drie, maar uit vijf leden. De drie co-CEO’s ‑ Rubin Ritter (links op de foto), David Schneider (midden) en Robert Gentz (rechts) ‑ krijgen vanaf dan het gezelschap van een 'chief financial officer' en een 'chief technology officer', maakte de groep vandaag bekend bij de publicatie van zijn jaarresultaten.

 

David Schröder, al negen jaar aan de slag bij het Duitse internetplatform, wordt als CFO bevoegd voor de financiële en operationele kant. Jim Freeman, tot nog toe 'senior vice president engineering', neemt de product- en technologiestrategie onder zijn hoede. Freeman kwam in april vorig jaar over van bij Amazon, waar hij verantwoordelijk was voor de lancering en verdere ontwikkeling van Prime Video en mee aan de wieg stond van communicatietools voor Alexa en Echo.

 

In één beweging werden de bevoegdheden van de drie co-CEO’s duidelijker afgelijnd: Schneider zal instaan voor de relaties met merkpartners (een van de punten waarop Zalando de komende jaren volop gaat focussen) en zal eveneens het modeaanbod aansturen. Gentz blijft verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, maar neemt er ook marketing en verkoop bij. Rubin Ritter tot slot wordt verantwoordelijk voor de strategie. “De herziene set-up versterkt de focus van elk directielid en garandeert een complete kijk op de Zalando-business”, zegt Lothar Lanz, voorzitter van Zalando’s supervisory board.