Zalando zet ook in 2017 groei verder | RetailDetail

Zalando zet ook in 2017 groei verder

Zalando zet ook in 2017 groei verder
Shutterstock

Ook in het eerste kwartaal van 2017 blijft de Duitse online modewinkel Zalando lustig verder groeien. Volgens de voorlopige cijfers is er weer sprake van een omzetstijging van meer dan 20%, een doel dat het bedrijf ook over het volledige jaar wil behalen.

20 tot 25% groei

De omzet voor het eerste kwartaal bij Zalando komt volgens de voorlopige cijfers uit op een bedrag tussen 971 en 987 miljoen euro, goed voor een groei van 22 tot 24%. De aangepaste EBIT zal daarbij schommelen tussen tien en dertig miljoen euro.; in het eerste kwartaal van 2016 was dat 20,2 miljoen euro.

 

Zalando bevestigt ook meteen het doel voor het volledige boekjaar 2017, waarbij het mikt op een omzetgroei tussen 20 en 25%. “We blijven op het goed pad voor het halen van onze doelstellingen en we zijn 2017 gestart met een sterk momentum”, zegt co-CEO Rubin Ritter. “We zijn volledig op weg om onze doelstellingen op lange termijn te behalen en we blijven ons bedrijf tegen hoge snelheid uitbreiden, terwijl we investeren in onze klantenervaring en het aanbod van onze partnermerken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Back to top