Zalando zet robots in voor echte orders

Zalando zet robots in voor echte orders
Zalando

Nadat Zalando vorig jaar de eerste experimenten met de Toru-robots startte, acht het bedrijf de tijd nu rijp om ze in te schakelen in het echte logistieke proces.

 

Individuele producten

De robots werden vorig jaar voor het eerst getest in Erfurt, in samenwerking met ontwikkelaar Magazino. Toru is bijzonder omdat hij met behulp van intelligente cameratechnologie individuele producten zoals bijvoorbeeld schoendozen kan herkennen en verplaatsen. De meeste geautomatiseerde systemen kunnen enkel volledige palletten of dozen vervoeren.

 

Zalando kondigt nu aan dat de twee robots zullen verhuizen naar Lahr, waar ze ingezet zullen worden in de logistieke keten en voor het eerst echte orders zullen afhandelen. In totaal gaan er acht Toru’s aan de slag in Lahr. "Door de vooruitgang in de robothardware en hun algoritmen, zijn de robots bekwamer en efficiënter dan toen we begonnen met testen. We hebben besloten om het logistieke centrum in Lahr als locatie te gebruiken, omdat we daar de nodige ruimte hebben om de Toru’s te gebruiken, inclusief de transfer- en laadstations", zegt hoofd logistiekontwikkeling Carl-Friedrich zu Knyphausen.

 

Het is overigens niet de bedoeling om alle mensen door robots te vervangen: mensen werken nog steeds sneller en dat zal niet meteen veranderen. "We testen technologieën die fysiek veeleisende of eentonige taken van onze medewerkers kunnen overnemen. Het gaat niet om de volledige overgang naar automatisering; onze strategie is echt om een effectieve samenwerking tussen mensen en technologie te bevorderen."