Zara blundert met campagne rond rondingen

Zara blundert met campagne rond rondingen

Modeketen Zara is in het oog van de storm terecht gekomen vanwege een nieuwe reclame die draait rond rondingen. Op het beeld van de campagne is de slogan "Love your curves" te zien, naast twee dames die niet bepaald veel rondingen hebben.

 

“Verraderlijke reclame”

Het was de Ierse radiopresentatrice Muireann O’Connell die de bal aan het rollen bracht, door een foto van de campagne te delen met de vraag of Zara dit echt meende. Al snel werd de foto van de campagne veelvuldig gedeeld op sociale media en de reacties waren niet mals. Sommigen vroegen zich af of het een grap was, terwijl anderen dan weer vrezen dat ze bij Zara niet echt begrijpen wat rondingen zijn.

 

De verontwaardiging duidt ook op het gevaar die de campagne inhoudt: jonge meisjes kunnen immers complexen krijgen over hun lichaam, als Zara deze slanke dames al aanduidt als vrouwen met rondingen. “Dit is een verraderlijke reclame”, zegt iemand op sociale media. Online wordt er dan ook niet met de vinger gewezen naar de modellen, alsof ze te mager zijn. Het is wel Zara dat de volle laag krijgt, maar de Spaanse keten wenste vooralsnog niet tereageren op de heisa.