Zara lanceert duurzame collectie Join Life | RetailDetail

Zara lanceert duurzame collectie Join Life

Zara lanceert duurzame collectie Join Life

De Spaanse modeketen Zara lanceert voor de herfst de duurzame collectie Join Life. Daarbij is niet enkel gebruik gemaakt van duurzame stoffen, maar werd ook op andere plekken in de keten zo duurzaam mogelijk gewerkt.

Meer vernieuwbare energie

Voor de collectie wordt gebruik gemaakt van een aantal duurzame materialen, zoals Tencel, een stof die wordt gemaakt van bamboe. Ook de dozen die worden gebruikt voor het verzenden van de collectie bestaan uit gerecycleerd karton en de labels worden gemaakt van gerecycleerd papier.

 

Zelfs de website wordt op een duurzame manier in de lucht gehouden, want volgens Zara wordt 84% van de energie die wordt gebruikt voor de pagina hernieuwbare energie. Tegen 2018 wil Zara 100% hernieuwbare energie gebruiken voor de websites en zijn kantoren.

 

Ook in zijn winkels gaat Zara al langer op zoek naar duurzame oplossingen: zo verbruikt de nieuwe winkel die vorig jaar de deuren opende in Brussel al 30% minder energie en 50% minder water dan een conventionele winkel. Dat duurzame concept wordt sindsdien ook uitgerold naar andere filialen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten.