Zara opent in Madrid grootste winkel wereldwijd | RetailDetail

Zara opent grootste winkel ter wereld in Madrid

Zara opent grootste winkel ter wereld in Madrid

De Spaanse modeketen Zara opent vandaag in Madrid haar grootste winkel ter wereld. De nieuwe locatie van liefst 6000 m², verdeeld over vier verdiepingen, start in de financiële wijk aan de Paseo de la Castellana.  

New York overtroefd

Zara overtreft met de opening in de Spaanse hoofdstad de vestiging aan Fifth Avenue in New York die momenteel wereldwijd de grootste is. De nieuwe winkel in hartje Madrid brengt een assortiment mode voor vrouwen, mannen en kinderen, aangevuld met accessoires. De nieuweling, vlakbij warenhuis El Corte Inglés, is ingericht met technologieën als mobiel betalen en interactieve paskamers. De formule begon in 2015 met de uitrol van deze innovaties.

 

Als belangrijkste merk onderdeel van het Spaanse modeconcern Inditex (waar ook Pull & Bear en Bershka toe behoren) telt Zara nog zestien andere winkels in de Spaanse hoofdstad en rond 1780 vestigingen in heel Spanje. De keten opent op korte termijn bij de Place de l’Opera in Parijs nog een winkel van 4000m² en later dit jaar staat de opening van grote vestigingen in onder meer Japan, Qatar en India op de agenda.


Moederbedrijf Inditex blijft inzetten op groei: het concern zag afgelopen jaar de nettowinst en omzet fors stijgen en omvat nu met alle merken in totaal rond 7300 winkels in 93 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.