ZEB-topman Luc Van Mol ziet “broos herstel”

ZEB-topman Luc Van Mol ziet “broos  herstel”

"Er is een heel lichte verbetering voelbaar, al heb ik wel het gevoel dat er niet veel fout mag lopen. Het herstel is nog broos en beperkt." Dat zegt ZEB-topman Luc Van Mol in Trends, dat 17 ondernemers vroeg naar hun mening over de crisis.

"Ergste van de crisis is voorbij"

"De omzet groeit met 1 à 2 procent, niet spectaculair. Dat kost wel veel moeite. Eigenlijk zijn de omzetten sinds 2008 niet meer sterk gestegen. Onze kosten dan weer wel. Door de opeenvolgende indexverhogingen zijn zowel de loonkosten als de huurprijzen nu 21 procent hoger", en dus zit er voor ZEB niets anders op dat "veel efficiënter en sneller werken".

 

Van Mol merkt tegelijk dat de consument meer prijsbewust geworden is: "Gemiddeld besteden klanten per shoppingtrip 7 procent minder dan voor de crisis. Ze houden heel veel rekening met promoties en speciale acties", aldus nog de ZEB-topman.

 

Van Mols voorzichtige optimisme wordt overigens door de meeste bevraagde ondernemers uit diverse sectoren gedeeld. "Het ergste van de crisis is voorbij", besluit het zakenblad dan ook: "Voorzichtige maar gewettigde hoop op beterschap in de economische machinerie mag weer." Met die mening staan ze niet alleen: ook het consumentenvertrouwen blijft maar stijgen, nu al zeven maanden op rij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

17/11/2017

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

H&M-dochter Monki geeft Antwerpen Belgische primeur

17/11/2017

Vandaag is in Antwerpen de eerste Belgische vestiging van het modemerk Monki geopend. Dat maakt deel uit van de Zweedse H&M Group en heeft in Europa en Azië al ongeveer 115 winkels.

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

17/11/2017

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

Clouds of Fashion: van modeblog tot heuse retailonderneming

16/11/2017

Als jonge blogger een eigen retailonderneming uit de grond stampen, faut le faire. Laurentine Van Landeghem heeft zelfs haar studies stopgezet om zich te focussen op haar Clouds of Fashion. Op de RetailDetail Night vertelt ze haar verhaal. 

Lubach: “Eerlijke kleding is een kwestie van prioriteiten”

15/11/2017

Sinds de ramp bij Rana Plaza klinkt binnen de kledingindustrie de roep naar transparantie rond de productie van kleding, maar zondag bewees Arjen Lubach in Zondag met Lubach dat die transparantie er nog niet helemaal is.

Modeketen Canada Goose opent eerste Europese winkel

14/11/2017

De Canadese modeketen Canada Goose heeft in Londen zijn eerste Europese winkel geopend. De kleding van het merk is al langer te vinden in Europa, maar voorheen was dat enkel het geval bij multimerkenwinkels.

Back to top