Zomerkoopjes 2% hoger dan vorig jaar

Zomerkoopjes 2% hoger dan vorig jaar
Shutterstock.com

De verkoop tijdens de zomersolden ligt gemiddeld zo’n 2% hoger dan vorig jaar. Vooral lingerie en badmode profiteerden van het erg warme weer en deden het uitstekend.

 

Hoogzomeritems in trek

Uit een enquête van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en Unizo bij 200 Vlaamse modehandelaars blijkt dat de meeste winkeliers tevreden zijn over de zomerkoopjes. Gemiddeld ligt het resultaat zo’n 2% hoger dan tijdens de zomer van 2018.

 

“Door het mooie zomerweer hadden consumenten zin om zomeritems te shoppen en dat zien we duidelijk in de verkoopcijfers. Vooral echte hoogzomeritems zoals lichte topjes, rokken, shorts en sandalen deden het goed. De lingeriesector had de beste solden, met een grote verkoop van zowel badmode als lingerie", zegt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

 

De twee warmste dagen, waarop de temperatuur op bepaalde plaatsen opliep tot boven de 40 graden, waren wel forse tegenvallers voor de verkoop. Mode Unie noteerde een daling van gemiddeld 40% tijdens die snikhete dagen. Nogal wat handelaars pasten overigens hun openingsuren aan of sloten zelfs tijdelijk de winkel. Klanten die de hitte trotseerden, kregen op vele plaatsen gratis frisse dranken of een ijsje aangeboden.