Zomersolden starten opnieuw op 1 juli

Shutterstock.com

Dit jaar starten de zomersolden weer gewoon op 1 juli. In tegenstelling tot de hevig bekritiseerde periode vorig jaar komt er dus geen uitstel of verlenging. Vandaag is dus meteen het begin van de sperperiode.

 

Vandaag begint sperperiode

Op donderdag 1 juli wordt het startsein gegeven voor de zomersolden, wat meteen ook impliceert dat de sperperiode vandaag aanvangt. Tijdens die termijn, die een volledige maand duurt, mogen de schoen,- kleding- en lederwarenwinkels geen prijsverminderingen aankondigen.

 

Comeos juicht de beslissing van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne toe: “Begin juli is sinds jaar en dag gegrift in het geheugen van de Belgen als het startsein van de zomersolden”, zegt Hans Cardyn van de handelsfederatie in De Morgen. Hij beklemtoont bovendien dat België geen eiland is. “De consumenten hebben tal van mogelijkheden om over de grens of bij buitenlandse webshops te kopen als er hier geen solden zijn.”

 

Vorig jaar werden de zomersolden met een maand uitgesteld vanwege de verplichte winkelsluitingen. Die beslissing had echter nefaste gevolgen voor de verkoop. Volgens Cardyn waren de Comeos-leden dan ook absoluut vragende partij om de koopjes (en de sperperiode) op de normale data te laten starten.

 

Tags: