Zwakke eerste jaarhelft voor Esprit | RetailDetail

Zwakke eerste jaarhelft voor Esprit

Zwakke eerste jaarhelft voor Esprit
Shutterstock

Modeketen Esprit heeft er een zwakke eerste helft van het boekjaar 2017/2018 opzitten. Dat is vooral te wijten aan minder bezoekers en dus een lager dan verwachte omzet bij de fysieke winkels in het tweede kwartaal.

 

Groot verlies

De omzet voor Esprit kwam in de eerste zes maanden van het boekjaar uit op 8,039 miljard Hongkongse dollar (840 miljoen euro): dat is voor wisselkoerseffecten een daling van 9,6% ten opzichte van een jaar eerder. Na wisselkoersen daalde de omzet nog met 3,4%. Een daling was verwacht, omdat Esprit nog steeds bezig is met een herstructurering die gepaard gaat met een verlaging van de winkeloppervlakte, maar de terugval was groter dan voorzien. De voorbije zes maanden verdween er zo 7,4% winkeloppervlakte.

 

Door een eenmalige uitgave van 822 miljoen dollar (90 miljoen euro) steeg het verlies ook naar 954 miljoen dollar (100 miljoen euro), Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van 61 miljoen dollar (6,5 miljoen euro). “Het is belangrijk om aan te geven dat het grootste deel van het verlies te wijten is aan het terugschroeven van onze activiteiten in China en de kosten die daarmee gepaard gingen”, zegt CFO Thomas Tang daarover in een persbericht.

 

Esprit blijft de komende maanden inzetten op de nieuwe strategie die het onlangs aankondigde, waarbij een deel van de winkeloppervlakte verdwijnt en het merk Esprit opnieuw in de markt wordt gezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

Back to top