Rive Gauche legt na een jaar sterke cijfers voor | RetailDetail

Rive Gauche verkocht aan CBRE Global Investors na sterk jaar

Rive Gauche verkocht aan CBRE Global Investors na sterk jaar
Foto Paul Catoir

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi krijgt een nieuwe eigenaar, na een jaar waarin het sterke cijfers kon voorleggen. Met gemiddeld 650.000 bezoekers per maand is dit het op een na drukstbezochte winkelcentrum van België.

 

Sterk eerste jaar

Projectontwikkelaar Iret Development verkoopt het binnenstedelijk winkelcentrum nu aan CBRE Global Investors voor wel 300 miljoen euro, schrijft De Tijd. Het nieuws komt er net nadat de beheerder van Rive Gauche, Group Hugo Ceusters-SCMS, een persbericht uitstuurde met positieve cijfers.

 

Het winkelcentrum haalde vorig jaar een gemiddelde van bijna 650.000 bezoekers per maand, waarmee het bij de best presterende shoppingcenters hoort. Ter vergelijking: Wijnegem Shopping Center, uitgebaat door dezelfde beheerder, krijgt maandelijks 667.000 bezoekers over de vloer.

 

"Rive Gauche kan terugblikken op een fantastisch eerste jaar. Het lokale Devimo-managementteam zal de komende maanden verder beroep kunnen doen op de ervaring van Group Hugo Ceusters-SCMS, die zowel wat commercialisatie als marketing de voorbije jaren een pak kennis op deden bij het beheer van Wijnegem Shopping Center”, aldus Ingrid Ceusters, CEO van de Group Hugo Ceusters-SCMS. Die groep nam een jaar geleden Devimo Consult over.

 

Rive Gauche werd tijdens Mipim, de grootste internationale vastgoedbeurs in Cannes, genomineerd in de categorie ‘Best Shopping Center’ van Europa en bovendien werd Thomas Cornil als manager van het winkelcentrum verkozen tot manager van het jaar in Charleroi.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.