Rive Gauche legt na een jaar sterke cijfers voor | RetailDetail

Rive Gauche verkocht aan CBRE Global Investors na sterk jaar

Rive Gauche verkocht aan CBRE Global Investors na sterk jaar
Foto Paul Catoir

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi krijgt een nieuwe eigenaar, na een jaar waarin het sterke cijfers kon voorleggen. Met gemiddeld 650.000 bezoekers per maand is dit het op een na drukstbezochte winkelcentrum van België.

 

Sterk eerste jaar

Projectontwikkelaar Iret Development verkoopt het binnenstedelijk winkelcentrum nu aan CBRE Global Investors voor wel 300 miljoen euro, schrijft De Tijd. Het nieuws komt er net nadat de beheerder van Rive Gauche, Group Hugo Ceusters-SCMS, een persbericht uitstuurde met positieve cijfers.

 

Het winkelcentrum haalde vorig jaar een gemiddelde van bijna 650.000 bezoekers per maand, waarmee het bij de best presterende shoppingcenters hoort. Ter vergelijking: Wijnegem Shopping Center, uitgebaat door dezelfde beheerder, krijgt maandelijks 667.000 bezoekers over de vloer.

 

"Rive Gauche kan terugblikken op een fantastisch eerste jaar. Het lokale Devimo-managementteam zal de komende maanden verder beroep kunnen doen op de ervaring van Group Hugo Ceusters-SCMS, die zowel wat commercialisatie als marketing de voorbije jaren een pak kennis op deden bij het beheer van Wijnegem Shopping Center”, aldus Ingrid Ceusters, CEO van de Group Hugo Ceusters-SCMS. Die groep nam een jaar geleden Devimo Consult over.

 

Rive Gauche werd tijdens Mipim, de grootste internationale vastgoedbeurs in Cannes, genomineerd in de categorie ‘Best Shopping Center’ van Europa en bovendien werd Thomas Cornil als manager van het winkelcentrum verkozen tot manager van het jaar in Charleroi.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

“Alle retailers moeten zichzelf heruitvinden”

10/04/2018

Meer dan ooit is het de consument die beslist welke richting de retailmarkt uitgaat. Winkelketens moeten zichzelf heruitvinden, hun concepten in vraag stellen. Dat zeggen Jean Baheux en Jonathan Delguste van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.

Gunstig (tussen)advies voor Brussels Neo-project

29/03/2018

De Overlegcommissie van het Brussels Gewest heeft een gunstig advies uitgebracht voor de aanvraag van het stedenbouwkundig attest van Neo, het grote herbestemmingsproject op de Heizelvlakte waar ook een groot shoppingcenter moet verrijzen.

Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen

27/03/2018

Canadese investeerders van de Alberta Investment Management Corporation hebben ongeveer 300 miljoen euro neergeteld voor het Brusselse shoppingcenter Docks Bruxsel. Al van bij de oplevering in 2016 was ontwikkelaar Equilis op zoek naar een overnemer.