RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen | RetailDetail

RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen

RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen

Atelier Veritas, het nieuwe DIY-concept van Veritas, opende op 10 maart zijn allereerste conceptstore in de Nationalestraat in Antwerpen. Deze winkel wordt het mekka voor alle creatievelingen in de modebuurt.

 

Laboratorium

In 16 Veritaswinkels vind je intussen Atelier Veritas als shop-in-shopconcept terug, met niet alleen een uitgebreid creatief assortiment, maar ook een fysieke plek voor inspirerende en gezellige workshops. De Antwerpse conceptstore begon als pop-up en krijgt nu een permanent karakter.


“Dit is een echt labo”, zegt CEO Ine Verhaert.  “We testen hier nieuwe hobby’s en technieken. Door de ligging vlakbij de modeacademie krijgen we heel wat creatievelingen over de vloer die met vernieuwende dingen bezig zijn.”


Zowel ervaren talenten als beginners kunnen in de conceptstore tips & tricks uitwisselen bij een kopje koffie, nieuwe naai-en breitechnieken leren, inspiratie opdoen of vernieuwende machines uitproberen zoals de borduur- en geavanceerde scan- & cutmachine.

 

Internationaal potentieel

Veritas heeft grote ambities met het concept Atelier Veritas. Bovenop de bestaande shop-in-shops in ons land komen er dit voorjaar zes bij en in het najaar nog eens vier. 


“Op termijn streven we naar 28 à 30 shop-in-shops. Of er meer standalone vestigingen komen, is nog niet zeker. Dit is een test waaruit we willen leren. Het kan sowieso enkel in grootsteden”, meent Ine Verhaert. “Maar ik zie wel potentieel in creatieve steden in het buitenland. Atelier Veritas is een sterk onlineverhaal dat met dit winkelconcept een fysiek verlengstuk krijgt.”


Naast het eigen Atelier Veritas-assortiment verkoopt de winkel ook lokale en internationale creatieve labels als Lilli Vanilli, Made by Mimi en Helen B. De inrichting van de winkel is warm en nostalgisch. Het ontwerp van de centrale toog en de meubels is geïnspireerd op kasten zoals je ze in de oorspronkelijke, oude Veritaswinkels kon aantreffen. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Primark opent in Antwerpen onder grote belangstelling

30/04/2018

Het was aanschuiven om op de openingsdag binnen te geraken in de nieuwe Primark-winkel op de Meir in Antwerpen. De nieuwe winkel is dan ook de grootste vestiging in België en beslaat 5.900 m² in twee verdiepingen.

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Sneakerketen Size? opent in april in Antwerpen

04/04/2018

De keten van streetwear- en sneakerwinkels Size? opent in april zijn eerste Belgische vestiging in de IJzerenwaag in Antwerpen. Size? noemt zich een verhalenverteller en is onderdeel van JD Sports Fashion.