200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen | RetailDetail

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen
Unibail-Rodamco

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco, eigenaar van Stadshart Amstelveen, hebben een akkoord gesloten rond de vernieuwing van het winkelcentrum. Daarvoor wordt ongeveer 200 miljoen euro uitgetrokken.

 

Overdekking

Dat Unibail-Rodamco Stadshart Amstelveen wil vernieuwen, is al langer bekend. Tot nu toe kreeg het echter steevast tegenkanting van de gemeente of de omwonenden. Nu is er toch een definitief plan uitgetekend dat van alle stakeholders groen licht heeft gekregen. Dankzij dat plan zal er de komende vier jaar tot 200 miljoen euro geïnvesteerd worden in Stadshart Amstelveen. Daarbij wordt onder andere één van de pleinen overdekt, waardoor er een extra marktplein komt voor verse voeding en horeca.

 

Ook worden de twee belangrijkste blokken, Binnenhof en Rembrandthof, beter op elkaar aangesloten. "We doen dat door aan beide kanten van de Rembrandtweg de winkels flink uit te breiden", zegt topman Otto Ambagtsheer van Unibail-Rodamco Benelux aan Het Parool. "We gaan ook met winkels schuiven, zodat voor grote winkelketens aantrekkelijke winkelruimte ontstaat."

 

Nieuwbouw

Er wordt ook aandacht geschonken aan het Buitenplein, waar momenteel het voormalige V&D-pand wordt verbouwd voor Hudson’s Bay. "Ons gebied sluit daar straks niet goed op aan. Daar gaan we nu plannen voor maken. Goed mogelijk dat we ook daar aan een overkapping denken."

 

Het Binnenhof, het oudste deel van het Stadshart, wordt ook gesloopt en vervangen door een nieuwbouw. Aangezien daar ook woningen in verwerkt zijn, leidde dat eerder tot protest, maar nu is er op dat vlak blijkbaar toch een oplossing gevonden. De werken moeten in 2022 afgerond zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Back to top