200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen | RetailDetail

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen

200 miljoen euro voor vernieuwing Stadshart Amstelveen
Unibail-Rodamco

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco, eigenaar van Stadshart Amstelveen, hebben een akkoord gesloten rond de vernieuwing van het winkelcentrum. Daarvoor wordt ongeveer 200 miljoen euro uitgetrokken.

 

Overdekking

Dat Unibail-Rodamco Stadshart Amstelveen wil vernieuwen, is al langer bekend. Tot nu toe kreeg het echter steevast tegenkanting van de gemeente of de omwonenden. Nu is er toch een definitief plan uitgetekend dat van alle stakeholders groen licht heeft gekregen. Dankzij dat plan zal er de komende vier jaar tot 200 miljoen euro geïnvesteerd worden in Stadshart Amstelveen. Daarbij wordt onder andere één van de pleinen overdekt, waardoor er een extra marktplein komt voor verse voeding en horeca.

 

Ook worden de twee belangrijkste blokken, Binnenhof en Rembrandthof, beter op elkaar aangesloten. "We doen dat door aan beide kanten van de Rembrandtweg de winkels flink uit te breiden", zegt topman Otto Ambagtsheer van Unibail-Rodamco Benelux aan Het Parool. "We gaan ook met winkels schuiven, zodat voor grote winkelketens aantrekkelijke winkelruimte ontstaat."

 

Nieuwbouw

Er wordt ook aandacht geschonken aan het Buitenplein, waar momenteel het voormalige V&D-pand wordt verbouwd voor Hudson’s Bay. "Ons gebied sluit daar straks niet goed op aan. Daar gaan we nu plannen voor maken. Goed mogelijk dat we ook daar aan een overkapping denken."

 

Het Binnenhof, het oudste deel van het Stadshart, wordt ook gesloopt en vervangen door een nieuwbouw. Aangezien daar ook woningen in verwerkt zijn, leidde dat eerder tot protest, maar nu is er op dat vlak blijkbaar toch een oplossing gevonden. De werken moeten in 2022 afgerond zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.