2.000 m² grote H&M wordt locomotief van be-MINE | RetailDetail

2.000 m² grote H&M wordt locomotief van be-MINE

2.000 m² grote H&M wordt locomotief van be-MINE

De Zweedse modeketen H&M neemt zijn intrek in het fonkelnieuwe retailpark be-MINE dat in Beringen verrijst. Dat werd gisteren bevestigd naar aanleiding van de eerstesteenlegging.

Vijf nieuwe namen

Gisteren is in Beringen de eerste steen gelegd van het fonkelnieuwe retailpark be-MINE. Dat krijgt een verkoopsoppervlakte van maximaal 15.000 m², met enkel grote units vanaf 600 m².

 

Bij die feestelijke gelegenheid maakte de ontwikkelaar de komst van de Zweedse modereus Hennes & Mauritz bekend. H&M zal in Beringen een oppervlakte van net geen 2.000 m² innemen. "Retail Estates en be-MINE hebben kosten noch moeite gespaard om H&M te overtuigen en zijn daarom ook trots dat ze een retailer van deze omvang naar Beringen hebben kunnen halen", klonk het.

 

Behalve H&M is gisteren ook de komst bevestigd van nog vier grote namen: kledingketens ZEB en Bel&Bo, dierenspeciaalzaak Maxi Zoo en schoenenketen Chaussea.

 

Al voor 90% bezet

Eerder dit jaar had be-MINE al de komst aangekondigd van Brico, Albert Heijn, AVA Papierwaren, Vanden Borre, Lola&Liza en Bent. "Hiermee is vandaag dan ook 90% van de totale oppervlakte ingevuld. Momenteel lopen ook finale onderhandelingen voor het saldo van de beschikbare oppervlakte, zodat het de verwachting is dat het volledige park zal zijn ingevuld nog vóór de opening."

 

De eerste fase van be-MINE wordt opgeleverd op 30 juni, de tweede fase eind augustus. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste winkels op 1 oktober van dit jaar hun deuren openen. Naast het gebouw met een bruto oppervlakte van 18.000 m² komt ook nog een parkeerterrein voor 700 auto's.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Back to top