2.000 m² grote H&M wordt locomotief van be-MINE

2.000 m² grote H&M wordt locomotief van be-MINE

De Zweedse modeketen H&M neemt zijn intrek in het fonkelnieuwe retailpark be-MINE dat in Beringen verrijst. Dat werd gisteren bevestigd naar aanleiding van de eerstesteenlegging.

Vijf nieuwe namen

Gisteren is in Beringen de eerste steen gelegd van het fonkelnieuwe retailpark be-MINE. Dat krijgt een verkoopsoppervlakte van maximaal 15.000 m², met enkel grote units vanaf 600 m².

 

Bij die feestelijke gelegenheid maakte de ontwikkelaar de komst van de Zweedse modereus Hennes & Mauritz bekend. H&M zal in Beringen een oppervlakte van net geen 2.000 m² innemen. "Retail Estates en be-MINE hebben kosten noch moeite gespaard om H&M te overtuigen en zijn daarom ook trots dat ze een retailer van deze omvang naar Beringen hebben kunnen halen", klonk het.

 

Behalve H&M is gisteren ook de komst bevestigd van nog vier grote namen: kledingketens ZEB en Bel&Bo, dierenspeciaalzaak Maxi Zoo en schoenenketen Chaussea.

 

Al voor 90% bezet

Eerder dit jaar had be-MINE al de komst aangekondigd van Brico, Albert Heijn, AVA Papierwaren, Vanden Borre, Lola&Liza en Bent. "Hiermee is vandaag dan ook 90% van de totale oppervlakte ingevuld. Momenteel lopen ook finale onderhandelingen voor het saldo van de beschikbare oppervlakte, zodat het de verwachting is dat het volledige park zal zijn ingevuld nog vóór de opening."

 

De eerste fase van be-MINE wordt opgeleverd op 30 juni, de tweede fase eind augustus. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste winkels op 1 oktober van dit jaar hun deuren openen. Naast het gebouw met een bruto oppervlakte van 18.000 m² komt ook nog een parkeerterrein voor 700 auto's.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top