2.000 m² grote H&M wordt locomotief van be-MINE | RetailDetail

2.000 m² grote H&M wordt locomotief van be-MINE

2.000 m² grote H&M wordt locomotief van be-MINE

De Zweedse modeketen H&M neemt zijn intrek in het fonkelnieuwe retailpark be-MINE dat in Beringen verrijst. Dat werd gisteren bevestigd naar aanleiding van de eerstesteenlegging.

Vijf nieuwe namen

Gisteren is in Beringen de eerste steen gelegd van het fonkelnieuwe retailpark be-MINE. Dat krijgt een verkoopsoppervlakte van maximaal 15.000 m², met enkel grote units vanaf 600 m².

 

Bij die feestelijke gelegenheid maakte de ontwikkelaar de komst van de Zweedse modereus Hennes & Mauritz bekend. H&M zal in Beringen een oppervlakte van net geen 2.000 m² innemen. "Retail Estates en be-MINE hebben kosten noch moeite gespaard om H&M te overtuigen en zijn daarom ook trots dat ze een retailer van deze omvang naar Beringen hebben kunnen halen", klonk het.

 

Behalve H&M is gisteren ook de komst bevestigd van nog vier grote namen: kledingketens ZEB en Bel&Bo, dierenspeciaalzaak Maxi Zoo en schoenenketen Chaussea.

 

Al voor 90% bezet

Eerder dit jaar had be-MINE al de komst aangekondigd van Brico, Albert Heijn, AVA Papierwaren, Vanden Borre, Lola&Liza en Bent. "Hiermee is vandaag dan ook 90% van de totale oppervlakte ingevuld. Momenteel lopen ook finale onderhandelingen voor het saldo van de beschikbare oppervlakte, zodat het de verwachting is dat het volledige park zal zijn ingevuld nog vóór de opening."

 

De eerste fase van be-MINE wordt opgeleverd op 30 juni, de tweede fase eind augustus. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste winkels op 1 oktober van dit jaar hun deuren openen. Naast het gebouw met een bruto oppervlakte van 18.000 m² komt ook nog een parkeerterrein voor 700 auto's.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.