2.000 m² grote H&M wordt locomotief van be-MINE | RetailDetail

2.000 m² grote H&M wordt locomotief van be-MINE

2.000 m² grote H&M wordt locomotief van be-MINE

De Zweedse modeketen H&M neemt zijn intrek in het fonkelnieuwe retailpark be-MINE dat in Beringen verrijst. Dat werd gisteren bevestigd naar aanleiding van de eerstesteenlegging.

Vijf nieuwe namen

Gisteren is in Beringen de eerste steen gelegd van het fonkelnieuwe retailpark be-MINE. Dat krijgt een verkoopsoppervlakte van maximaal 15.000 m², met enkel grote units vanaf 600 m².

 

Bij die feestelijke gelegenheid maakte de ontwikkelaar de komst van de Zweedse modereus Hennes & Mauritz bekend. H&M zal in Beringen een oppervlakte van net geen 2.000 m² innemen. "Retail Estates en be-MINE hebben kosten noch moeite gespaard om H&M te overtuigen en zijn daarom ook trots dat ze een retailer van deze omvang naar Beringen hebben kunnen halen", klonk het.

 

Behalve H&M is gisteren ook de komst bevestigd van nog vier grote namen: kledingketens ZEB en Bel&Bo, dierenspeciaalzaak Maxi Zoo en schoenenketen Chaussea.

 

Al voor 90% bezet

Eerder dit jaar had be-MINE al de komst aangekondigd van Brico, Albert Heijn, AVA Papierwaren, Vanden Borre, Lola&Liza en Bent. "Hiermee is vandaag dan ook 90% van de totale oppervlakte ingevuld. Momenteel lopen ook finale onderhandelingen voor het saldo van de beschikbare oppervlakte, zodat het de verwachting is dat het volledige park zal zijn ingevuld nog vóór de opening."

 

De eerste fase van be-MINE wordt opgeleverd op 30 juni, de tweede fase eind augustus. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste winkels op 1 oktober van dit jaar hun deuren openen. Naast het gebouw met een bruto oppervlakte van 18.000 m² komt ook nog een parkeerterrein voor 700 auto's.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.