AG Real Estate halveert huur winkelcentra

AG Real Estate halveert huur winkelcentra
Beeld: AG Real Estate

AG Real Estate, dat onder meer zeven winkelcentra in portefeuille heeft, geeft de retailers die verplicht hun winkel moesten sluiten door de coronacrisis, een korting van 50% op de huurprijs. Voor de horecazaken doet de vastgoedbeheerder zelfs nog een bijkomende inspanning.

 

Begrip

"In de voorbije weken hebben heel wat van onze partners onze steun gevraagd. We bevinden ons in een onuitgegeven situatie waarbij het fout zou zijn om niet te reageren. Zich verschuilen achter een huurcontract is geen oplossing, zeker niet wanneer die huurder in het nauw gedreven is en/of op een faillissement afstevent", zegt Sam Perneel van AG Real Estate.

 

Concreet zullen handelaars die hun winkel moesten sluiten, voor de vermoedelijke duur van de lockdown, een vrijstelling krijgen van 50% van de huurprijs. Bovendien mogen ze de betaling van het huursaldo spreiden over de rest van het lopende jaar.

 

Horecazaken moeten van AG Real Estate voor de vermoedelijke lockdownperiode helemaal geen huur betalen. "Wij nemen het initiatief om de sector te ondersteunen en we hopen dat de overheid deze aanpak positief onthaalt en op haar beurt krachtige maatregelen toepast die de retailsector en meer bepaald de horeca helpen. Als verhuurder beleven ook wij moeilijke momenten, dat valt niet te ontkennen, maar zonder handelaars zijn er geen klanten en dus ook geen shoppings meer", zegt CIO Amaury de Crombrugghe.