Albert Heijn is mogelijke locatie in Roeselare kwijt | RetailDetail

Albert Heijn is mogelijke locatie in Roeselare kwijt

Albert Heijn is mogelijke locatie in Roeselare kwijt

Het retailproject Dino Center in Roeselare, waar Albert Heijn zich graag wilde vestigen, krijgt geen vergunning van het schepencollege van de West-Vlaamse stad. Volgens de schepenen zou het geplande winkelpark de stadshandelkern verzwakken. Albert Heijn blijft echter niet bij de pakken zitten.

Negatief advies

Volgens de Krant van West-Vlaanderen is deze week de socio-economische vergunning geweigerd voor het geplande winkelcomplex op de Brugsesteenweg in Roeselare. Het schepencollege volgt daarmee het negatieve advies dat het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie eerder had uitgebracht. Op dit moment zijn al drie winkels gevestigd op het terrein, maar vastgoedontwikkelaar Vabeld wilde er in een verdere fase tien nieuwe winkelpanden aan toevoegen. Het Dino Center zou daarmee een totale oppervlakte van circa 12.000 m² beslaan.

 

Eén van de geïnteresseerde huurders voor de nieuwe panden was - volgens Vabeld - Albert Heijn, dat er een supermarkt van 2.000 m² zou willen bouwen. Ook Leen Bakker, Torfs en Action hadden zich al van een plaatsje verzekerd op het winkelterrein.


‘Slechts één van tientallen opties’

Albert Heijn verzekert echter dat het nog voldoende andere opties op het oog heeft. “Wij waren een van de partijen die interesse toonden in het project in Roeselare, maar dat was slechts een van de vele lijntjes die wij hebben uitgegooid, onder meer in West-Vlaanderen,” verklaarde woordvoerster Ann Maes aan zakenkrant De Tijd.

 

Op dit moment zijn slechts drie locaties van de tien vestigingen die Albert Heijn tegen het einde van dit jaar in België wil hebben, officieel bevestigd. Naast de reeds geopende supermarkten in Brasschaat en Stabroek, staat ook de winkelopening op het Hessenplein in Antwerpen al vast.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.