Albert Heijn is mogelijke locatie in Roeselare kwijt | RetailDetail

Albert Heijn is mogelijke locatie in Roeselare kwijt

Albert Heijn is mogelijke locatie in Roeselare kwijt

Het retailproject Dino Center in Roeselare, waar Albert Heijn zich graag wilde vestigen, krijgt geen vergunning van het schepencollege van de West-Vlaamse stad. Volgens de schepenen zou het geplande winkelpark de stadshandelkern verzwakken. Albert Heijn blijft echter niet bij de pakken zitten.

Negatief advies

Volgens de Krant van West-Vlaanderen is deze week de socio-economische vergunning geweigerd voor het geplande winkelcomplex op de Brugsesteenweg in Roeselare. Het schepencollege volgt daarmee het negatieve advies dat het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie eerder had uitgebracht. Op dit moment zijn al drie winkels gevestigd op het terrein, maar vastgoedontwikkelaar Vabeld wilde er in een verdere fase tien nieuwe winkelpanden aan toevoegen. Het Dino Center zou daarmee een totale oppervlakte van circa 12.000 m² beslaan.

 

Eén van de geïnteresseerde huurders voor de nieuwe panden was - volgens Vabeld - Albert Heijn, dat er een supermarkt van 2.000 m² zou willen bouwen. Ook Leen Bakker, Torfs en Action hadden zich al van een plaatsje verzekerd op het winkelterrein.


‘Slechts één van tientallen opties’

Albert Heijn verzekert echter dat het nog voldoende andere opties op het oog heeft. “Wij waren een van de partijen die interesse toonden in het project in Roeselare, maar dat was slechts een van de vele lijntjes die wij hebben uitgegooid, onder meer in West-Vlaanderen,” verklaarde woordvoerster Ann Maes aan zakenkrant De Tijd.

 

Op dit moment zijn slechts drie locaties van de tien vestigingen die Albert Heijn tegen het einde van dit jaar in België wil hebben, officieel bevestigd. Naast de reeds geopende supermarkten in Brasschaat en Stabroek, staat ook de winkelopening op het Hessenplein in Antwerpen al vast.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Back to top