Albert Heijn is mogelijke locatie in Roeselare kwijt | RetailDetail

Albert Heijn is mogelijke locatie in Roeselare kwijt

Albert Heijn is mogelijke locatie in Roeselare kwijt

Het retailproject Dino Center in Roeselare, waar Albert Heijn zich graag wilde vestigen, krijgt geen vergunning van het schepencollege van de West-Vlaamse stad. Volgens de schepenen zou het geplande winkelpark de stadshandelkern verzwakken. Albert Heijn blijft echter niet bij de pakken zitten.

Negatief advies

Volgens de Krant van West-Vlaanderen is deze week de socio-economische vergunning geweigerd voor het geplande winkelcomplex op de Brugsesteenweg in Roeselare. Het schepencollege volgt daarmee het negatieve advies dat het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie eerder had uitgebracht. Op dit moment zijn al drie winkels gevestigd op het terrein, maar vastgoedontwikkelaar Vabeld wilde er in een verdere fase tien nieuwe winkelpanden aan toevoegen. Het Dino Center zou daarmee een totale oppervlakte van circa 12.000 m² beslaan.

 

Eén van de geïnteresseerde huurders voor de nieuwe panden was - volgens Vabeld - Albert Heijn, dat er een supermarkt van 2.000 m² zou willen bouwen. Ook Leen Bakker, Torfs en Action hadden zich al van een plaatsje verzekerd op het winkelterrein.


‘Slechts één van tientallen opties’

Albert Heijn verzekert echter dat het nog voldoende andere opties op het oog heeft. “Wij waren een van de partijen die interesse toonden in het project in Roeselare, maar dat was slechts een van de vele lijntjes die wij hebben uitgegooid, onder meer in West-Vlaanderen,” verklaarde woordvoerster Ann Maes aan zakenkrant De Tijd.

 

Op dit moment zijn slechts drie locaties van de tien vestigingen die Albert Heijn tegen het einde van dit jaar in België wil hebben, officieel bevestigd. Naast de reeds geopende supermarkten in Brasschaat en Stabroek, staat ook de winkelopening op het Hessenplein in Antwerpen al vast.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.