Albert Heijn is mogelijke locatie in Roeselare kwijt

Albert Heijn is mogelijke locatie in Roeselare kwijt

Het retailproject Dino Center in Roeselare, waar Albert Heijn zich graag wilde vestigen, krijgt geen vergunning van het schepencollege van de West-Vlaamse stad. Volgens de schepenen zou het geplande winkelpark de stadshandelkern verzwakken. Albert Heijn blijft echter niet bij de pakken zitten.

Negatief advies

Volgens de Krant van West-Vlaanderen is deze week de socio-economische vergunning geweigerd voor het geplande winkelcomplex op de Brugsesteenweg in Roeselare. Het schepencollege volgt daarmee het negatieve advies dat het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie eerder had uitgebracht. Op dit moment zijn al drie winkels gevestigd op het terrein, maar vastgoedontwikkelaar Vabeld wilde er in een verdere fase tien nieuwe winkelpanden aan toevoegen. Het Dino Center zou daarmee een totale oppervlakte van circa 12.000 m² beslaan.

 

Eén van de geïnteresseerde huurders voor de nieuwe panden was - volgens Vabeld - Albert Heijn, dat er een supermarkt van 2.000 m² zou willen bouwen. Ook Leen Bakker, Torfs en Action hadden zich al van een plaatsje verzekerd op het winkelterrein.


‘Slechts één van tientallen opties’

Albert Heijn verzekert echter dat het nog voldoende andere opties op het oog heeft. “Wij waren een van de partijen die interesse toonden in het project in Roeselare, maar dat was slechts een van de vele lijntjes die wij hebben uitgegooid, onder meer in West-Vlaanderen,” verklaarde woordvoerster Ann Maes aan zakenkrant De Tijd.

 

Op dit moment zijn slechts drie locaties van de tien vestigingen die Albert Heijn tegen het einde van dit jaar in België wil hebben, officieel bevestigd. Naast de reeds geopende supermarkten in Brasschaat en Stabroek, staat ook de winkelopening op het Hessenplein in Antwerpen al vast.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

11/01/2018

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

Opnieuw twee vergunningen Driespoort Shoppingpark vernietigd

05/01/2018

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft opnieuw twee bouwvergunningen voor het Driespoort Shoppingpark in de vuilnisbak gekieperd. De uitbaters van het winkelcentrum stellen echter dat het nog steeds volledig vergund is.

Back to top