Aldi bouwt luxeappartementen op winkels

Foto Aldi

Discountketen Aldi gaat ook in 2019 verder met het ontwikkelen van gemengde woon- en winkelcomplexen in België. Vaak gaat het om vernieuwende en duurzame bouwprojecten.

 

Groendaken en zonnepanelen

In het Limburgse Kortessem bouwt de retailer een nieuwe winkel waarvan voor het eerst de volledige dakoppervlakte wordt benut voor een innovatief woonproject, schrijft Gazet Van Antwerpen. Op het gebouw komt een groene woonstraat met veertien luxueuze appartementen, tuinen en een petanqueveld. Het regenwater wordt gebufferd op het groendak, bewoners kunnen zonnepanelen plaatsen en Aldi installeert een systeem voor warmterecuperatie.

 

Ook elders heeft de retailer gelijkaardige projecten lopen: in het centrum van Antwerpen gaat de keten haar winkel en het bestaande appartementsgebouw in de Lange Lozanastraat slopen en vervangen door dertien nieuwbouwappartementen, een winkel volgens het nieuwste winkelconcept en een ondergrondse parking. Ook investeert het bedrijf veertig miljoen euro in negen nieuwbouwprojecten in Brussel, steeds met oog voor stedelijke integratie en duurzaamheid. Zonnepanelen, groendaken en warmterecuperatie behoren ook daar tot de uitrusting. Al deze projecten kaderen in de grote vernieuwingsoperatie waarbij Aldi alle winkels ombouwt naar een nieuw concept, een investering van in totaal 350 miljoen euro.