Amazon bouwt nieuw logistiek centrum in Frankrijk

Amazon bouwt nieuw logistiek centrum in Frankrijk

E-tailer Amazon gaat in Frankrijk twee logistieke centra neerpoten, goed voor een oppervlakte van 107.000 en 30.000 m².

Nieuw centrum in Amiens

Het grootste nieuwe centrum komt er in Amiens. De bouw start deze maand nog en moet voltooid zijn in september van volgend jaar. Daarnaast zal Amazon nog een centrum huren in Lauwin-Planque van 30.000 m².

 

Alles samen heeft de Goodman Group Amazon sinds 2006 al voorzien van meer dan een miljoen vierkante meter logistieke ruimte. “Goodman heeft opnieuw bewezen een sterke en betrouwbare vastgoedpartner te zijn. Bovendien is Goodman zowel creatief als proactief wanneer het aan onze behoeften tegemoet komt. Wij versterken ons logistieke netwerk in Frankrijk en verbeteren onze dienstverlening aan onze klanten,” aldus vastgoeddirecteur Nicholas Deeks.

 

“Amazon is één van onze grootste klanten wereldwijd en we zijn erg trots dat we deze samenwerking, die al meer dan tien jaar aanhoudt, blijven uitbouwen,” aldus Philippe Arfi van Goodman Frankrijk. “Deze bekendmaking is dan ook een mijlpaal in onze samenwerking met Amazon en bevestigt nogmaals onze positie als marktleider op het vlak van ontwikkeling van logistiek vastgoed voor de e-commercesector.”