Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren | RetailDetail

Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren

Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren

Goed nieuws voor wie belegd heeft in Ascencio: de Belgische bevak gespecialiseerd in retailvastgoed verhoogt zijn dividend voor het boekjaar 2012-2013, dat eind september afloopt. De huurinkomsten liggen namelijk zo'n 6,5% hoger en het netto courant resultaat is zelfs met 9% gestegen, zo meldt het beleggingsvehikel uit Gosselies.

6,5% meer huurinkomsten

De voorbije drie kwartalen inde Ascencio 19,6 miljoen euro aan huurinkomsten, dat is zo'n 6,5% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Die stijging is te verklaren door nieuwe inkomsten na de aankoop van extra retailvastgoed in Frankrijk.

 

Het gaat daarbij hoofdzakelijk om drie commerciële panden die Ascencio in mei van dit jaar kocht in het retailpark van Cormontreuil, bij Reims, voor 20 miljoen euro. De drie panden beslaan een oppervlakte van 13.500 m² en zijn verhuurd aan Conforama, Boulanger en Milonga voor een periode van zes jaar. In datzelfde retailpark zijn ook nog onder meer een Cora, een Decathlon en een Leroy Merlin actief.

 

Netto courant resultaat +9%

Tegelijk wist Ascencio ook zijn financiële kosten te drukken (-2,9%), met dank aan de lagere kortetermijnrentes. Daardoor klokt het netto courrant resultaat na drie kwartalen af op 12 miljoen euro, hetzij 9,1% meer dan na dezelfde periode een jaar eerder.

 

Dat is prima nieuws voor de beleggers (bij wie overigens de bekende retailfamilie Mestdagh), want het is precies op basis van dat netto courant resultaat dat het dividend wordt berekend dat aandeelhouders jaarlijks krijgen uitbetaald. Daarom verhoogt Ascencio nu zijn dividendprognose: de bevak stelt nu bruto 2,8 à 3 euro per aandeel in het vooruitzicht, totnogtoe was er altijd sprake van een stabiel brutodividend van 2,72 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.