Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren | RetailDetail

Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren

Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren

Goed nieuws voor wie belegd heeft in Ascencio: de Belgische bevak gespecialiseerd in retailvastgoed verhoogt zijn dividend voor het boekjaar 2012-2013, dat eind september afloopt. De huurinkomsten liggen namelijk zo'n 6,5% hoger en het netto courant resultaat is zelfs met 9% gestegen, zo meldt het beleggingsvehikel uit Gosselies.

6,5% meer huurinkomsten

De voorbije drie kwartalen inde Ascencio 19,6 miljoen euro aan huurinkomsten, dat is zo'n 6,5% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Die stijging is te verklaren door nieuwe inkomsten na de aankoop van extra retailvastgoed in Frankrijk.

 

Het gaat daarbij hoofdzakelijk om drie commerciële panden die Ascencio in mei van dit jaar kocht in het retailpark van Cormontreuil, bij Reims, voor 20 miljoen euro. De drie panden beslaan een oppervlakte van 13.500 m² en zijn verhuurd aan Conforama, Boulanger en Milonga voor een periode van zes jaar. In datzelfde retailpark zijn ook nog onder meer een Cora, een Decathlon en een Leroy Merlin actief.

 

Netto courant resultaat +9%

Tegelijk wist Ascencio ook zijn financiële kosten te drukken (-2,9%), met dank aan de lagere kortetermijnrentes. Daardoor klokt het netto courrant resultaat na drie kwartalen af op 12 miljoen euro, hetzij 9,1% meer dan na dezelfde periode een jaar eerder.

 

Dat is prima nieuws voor de beleggers (bij wie overigens de bekende retailfamilie Mestdagh), want het is precies op basis van dat netto courant resultaat dat het dividend wordt berekend dat aandeelhouders jaarlijks krijgen uitbetaald. Daarom verhoogt Ascencio nu zijn dividendprognose: de bevak stelt nu bruto 2,8 à 3 euro per aandeel in het vooruitzicht, totnogtoe was er altijd sprake van een stabiel brutodividend van 2,72 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Back to top