Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren

Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren

Goed nieuws voor wie belegd heeft in Ascencio: de Belgische bevak gespecialiseerd in retailvastgoed verhoogt zijn dividend voor het boekjaar 2012-2013, dat eind september afloopt. De huurinkomsten liggen namelijk zo'n 6,5% hoger en het netto courant resultaat is zelfs met 9% gestegen, zo meldt het beleggingsvehikel uit Gosselies.

6,5% meer huurinkomsten

De voorbije drie kwartalen inde Ascencio 19,6 miljoen euro aan huurinkomsten, dat is zo'n 6,5% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Die stijging is te verklaren door nieuwe inkomsten na de aankoop van extra retailvastgoed in Frankrijk.

 

Het gaat daarbij hoofdzakelijk om drie commerciële panden die Ascencio in mei van dit jaar kocht in het retailpark van Cormontreuil, bij Reims, voor 20 miljoen euro. De drie panden beslaan een oppervlakte van 13.500 m² en zijn verhuurd aan Conforama, Boulanger en Milonga voor een periode van zes jaar. In datzelfde retailpark zijn ook nog onder meer een Cora, een Decathlon en een Leroy Merlin actief.

 

Netto courant resultaat +9%

Tegelijk wist Ascencio ook zijn financiële kosten te drukken (-2,9%), met dank aan de lagere kortetermijnrentes. Daardoor klokt het netto courrant resultaat na drie kwartalen af op 12 miljoen euro, hetzij 9,1% meer dan na dezelfde periode een jaar eerder.

 

Dat is prima nieuws voor de beleggers (bij wie overigens de bekende retailfamilie Mestdagh), want het is precies op basis van dat netto courant resultaat dat het dividend wordt berekend dat aandeelhouders jaarlijks krijgen uitbetaald. Daarom verhoogt Ascencio nu zijn dividendprognose: de bevak stelt nu bruto 2,8 à 3 euro per aandeel in het vooruitzicht, totnogtoe was er altijd sprake van een stabiel brutodividend van 2,72 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Strada-project in La Louvière staat op uit de doden

10/10/2017

Het Strada-project in La Louvière, dat al een tijdje dood en begraven was, lijkt er nu toch te komen. Ontwikkelaar Wilhelm & Co is zelfs al begonnen met de verkoop van de eerste negentig appartementen die deel uitmaken van het project.

Winkelcentrum Rive Gauche groot succes

25/09/2017

Rive Gauche, het nieuwe winkelcentrum in Charleroi, is een groot succes. In de eerste zes maanden na opening kreeg het al vier miljoen bezoekers over de vloer. Het is zo meteen het drukste winkelcentrum van Wallonië.

97 procent van The Mint al verhuurd

20/09/2017

Binnenkort opent na een renovatie van twee jaar het winkelgedeelte van het Muntcentrum onder de naam The Mint. Ondertussen zijn 97% van de winkelruimtes al ingevuld: onder andere Decathlon en Uniqlo vestigen zich voor het eerst in het centrum van Brussel.

Mitiska haalt tweede Duitse retailpark binnen

19/09/2017

Nog geen twee weken na zijn eerste Duitse acquisitie zet het Brusselse vastgoedbedrijf Mitiska REIM een nieuwe stap bij onze Oosterburen. Het koopt het Häuersteig Retail Park in Freiberg bij Dresden aan, in samenwerking met het Frankfurtse ZREV.

Back to top