Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren

Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren

Goed nieuws voor wie belegd heeft in Ascencio: de Belgische bevak gespecialiseerd in retailvastgoed verhoogt zijn dividend voor het boekjaar 2012-2013, dat eind september afloopt. De huurinkomsten liggen namelijk zo'n 6,5% hoger en het netto courant resultaat is zelfs met 9% gestegen, zo meldt het beleggingsvehikel uit Gosselies.

6,5% meer huurinkomsten

De voorbije drie kwartalen inde Ascencio 19,6 miljoen euro aan huurinkomsten, dat is zo'n 6,5% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Die stijging is te verklaren door nieuwe inkomsten na de aankoop van extra retailvastgoed in Frankrijk.

 

Het gaat daarbij hoofdzakelijk om drie commerciële panden die Ascencio in mei van dit jaar kocht in het retailpark van Cormontreuil, bij Reims, voor 20 miljoen euro. De drie panden beslaan een oppervlakte van 13.500 m² en zijn verhuurd aan Conforama, Boulanger en Milonga voor een periode van zes jaar. In datzelfde retailpark zijn ook nog onder meer een Cora, een Decathlon en een Leroy Merlin actief.

 

Netto courant resultaat +9%

Tegelijk wist Ascencio ook zijn financiële kosten te drukken (-2,9%), met dank aan de lagere kortetermijnrentes. Daardoor klokt het netto courrant resultaat na drie kwartalen af op 12 miljoen euro, hetzij 9,1% meer dan na dezelfde periode een jaar eerder.

 

Dat is prima nieuws voor de beleggers (bij wie overigens de bekende retailfamilie Mestdagh), want het is precies op basis van dat netto courant resultaat dat het dividend wordt berekend dat aandeelhouders jaarlijks krijgen uitbetaald. Daarom verhoogt Ascencio nu zijn dividendprognose: de bevak stelt nu bruto 2,8 à 3 euro per aandeel in het vooruitzicht, totnogtoe was er altijd sprake van een stabiel brutodividend van 2,72 euro.

Tags: