Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren

Ascencio boert goed en laat aandeelhouders mee profiteren

Goed nieuws voor wie belegd heeft in Ascencio: de Belgische bevak gespecialiseerd in retailvastgoed verhoogt zijn dividend voor het boekjaar 2012-2013, dat eind september afloopt. De huurinkomsten liggen namelijk zo'n 6,5% hoger en het netto courant resultaat is zelfs met 9% gestegen, zo meldt het beleggingsvehikel uit Gosselies.

6,5% meer huurinkomsten

De voorbije drie kwartalen inde Ascencio 19,6 miljoen euro aan huurinkomsten, dat is zo'n 6,5% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Die stijging is te verklaren door nieuwe inkomsten na de aankoop van extra retailvastgoed in Frankrijk.

 

Het gaat daarbij hoofdzakelijk om drie commerciële panden die Ascencio in mei van dit jaar kocht in het retailpark van Cormontreuil, bij Reims, voor 20 miljoen euro. De drie panden beslaan een oppervlakte van 13.500 m² en zijn verhuurd aan Conforama, Boulanger en Milonga voor een periode van zes jaar. In datzelfde retailpark zijn ook nog onder meer een Cora, een Decathlon en een Leroy Merlin actief.

 

Netto courant resultaat +9%

Tegelijk wist Ascencio ook zijn financiële kosten te drukken (-2,9%), met dank aan de lagere kortetermijnrentes. Daardoor klokt het netto courrant resultaat na drie kwartalen af op 12 miljoen euro, hetzij 9,1% meer dan na dezelfde periode een jaar eerder.

 

Dat is prima nieuws voor de beleggers (bij wie overigens de bekende retailfamilie Mestdagh), want het is precies op basis van dat netto courant resultaat dat het dividend wordt berekend dat aandeelhouders jaarlijks krijgen uitbetaald. Daarom verhoogt Ascencio nu zijn dividendprognose: de bevak stelt nu bruto 2,8 à 3 euro per aandeel in het vooruitzicht, totnogtoe was er altijd sprake van een stabiel brutodividend van 2,72 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top