Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel | RetailDetail

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

 

Drie vestigingen overgenomen

Eurotuin heeft momenteel vier vestigingen: die bevinden zich in Deinze, Merelbeke, Ophasselt en Roeselare. Die laatste sluit aan het einde van het kalenderjaar, de eerste drie worden overgenomen door Aveve maar blijven voorlopig verder bestaan onder de naam Eurotuin. Ook in de deal zitten de webshop mijntuin.org en dierengezondheidswinkel Wellopet. Ook Anthony De Pauw, businesspartner van De Kerpel, stapt mee over: "Zo weet ik dat mijn 22-jarige levenswerk in goede handen blijft", zegt De Kerpel. Met deze investering, waarover geen financiële details bekendgemaakt zijn, beschikt de Aveve groep over een netwerk van 250 winkels. 

 

De laatste jaren gaat er een fusiegolf door de tuinsector: Aveve en doe-het-zelfketen Hubo investeren fors om een versterkte positie te verkrijgen. Zo nam Hubo vorig jaar nog de Waalse tuinketen Oh! Green over

 

Open brief met Torfs

De Kerpel kocht in 1995 de failliete kweekserre Grandaplant te Merelbeke: uiteindelijk groeide dit project uit tot Eurotuin. De regeringscommissaris bij de openbare omroep VRT is bekend van zijn economische standpunten zoals het afschaffen van de maaltijd- en ecocheques. Samen met Wouter Torfs schreef hij een open brief aan de regeringsonderhandelaars om aandacht te vragen voor innovatie, onderwijs, tewerkstelling en mobiliteit. De Kerpel heeft een LDD-verleden, maar beëindigde zijn politieke engagement na één jaar.

 

De Kerpel bevestigde via een persbericht de keuze voor de Leuvense groep Aveve van de Boerenbond: "Er staan grote uitdagingen te wachten in de retailsector. Ik was al een tijdje aan het informeren naar een partner. Deze moest jobzekerheid bieden aan het personeel en investeren in de winkels en webshop."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.