Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers | RetailDetail

Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers

Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers

De handelsrechtbank van Brussel heeft Besix aangeduid als de ontwikkelaar van het winkelcentrum Côté Verre in Namen. Voor het winkelcentrum Au fil de l’eau in Verviers werd dan weer City Mall uit Brussel aangeduid.

Stoelendans

Voor de bouw van de twee winkelcentra waren er verschillende kandidaten, maar de Brusselse handelsrechtbank koos voor City Mall en Besix omdat zij de interessantste aanbiedingen hadden. Alle samen gaat het over investeringen van meer dan 21 miljoen euro.

 

Met de aanduiding van de twee nieuwe ontwikkelaars zou eindelijk een einde moeten komen aan de stoelendans die is ontstaan rond de bouw van de twee winkelcentra. City Mall was immers oorspronkelijk al betrokken bij de bouw van de winkelcentra in Namen en Verviers, samen met een ander project in Charleroi, toen nog als een samenwerking tussen Banimmo en L'Immobilière Huon. Dat project verliep echter bijzonder stroef, waarna Banimmo zijn partner uitkocht en eerst op eigen houtje de winkelcentra wilde realiseren. Later werd Urbanove de opvolger van City Mall om de winkelcentra in Namen en Verviers te realiseren. Urbanove was een samenwerking tussen Besix, Banimmo, Bank Degroof-Petercam en enkele Waalse overheidsinitiatieven.

 

Begin 2016 vroeg Urbanove echter bescherming tegen zijn schuldeisers. Nu wordt dus opnieuw City Mall aangeduid als één van de ontwikkelaars, terwijl een aandeelhouder van Urbanove aan de haal gaat met een ander deel van het project.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.