Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers

Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers

De handelsrechtbank van Brussel heeft Besix aangeduid als de ontwikkelaar van het winkelcentrum Côté Verre in Namen. Voor het winkelcentrum Au fil de l’eau in Verviers werd dan weer City Mall uit Brussel aangeduid.

Stoelendans

Voor de bouw van de twee winkelcentra waren er verschillende kandidaten, maar de Brusselse handelsrechtbank koos voor City Mall en Besix omdat zij de interessantste aanbiedingen hadden. Alle samen gaat het over investeringen van meer dan 21 miljoen euro.

 

Met de aanduiding van de twee nieuwe ontwikkelaars zou eindelijk een einde moeten komen aan de stoelendans die is ontstaan rond de bouw van de twee winkelcentra. City Mall was immers oorspronkelijk al betrokken bij de bouw van de winkelcentra in Namen en Verviers, samen met een ander project in Charleroi, toen nog als een samenwerking tussen Banimmo en L'Immobilière Huon. Dat project verliep echter bijzonder stroef, waarna Banimmo zijn partner uitkocht en eerst op eigen houtje de winkelcentra wilde realiseren. Later werd Urbanove de opvolger van City Mall om de winkelcentra in Namen en Verviers te realiseren. Urbanove was een samenwerking tussen Besix, Banimmo, Bank Degroof-Petercam en enkele Waalse overheidsinitiatieven.

 

Begin 2016 vroeg Urbanove echter bescherming tegen zijn schuldeisers. Nu wordt dus opnieuw City Mall aangeduid als één van de ontwikkelaars, terwijl een aandeelhouder van Urbanove aan de haal gaat met een ander deel van het project.