Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers | RetailDetail

Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers

Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers

De handelsrechtbank van Brussel heeft Besix aangeduid als de ontwikkelaar van het winkelcentrum Côté Verre in Namen. Voor het winkelcentrum Au fil de l’eau in Verviers werd dan weer City Mall uit Brussel aangeduid.

Stoelendans

Voor de bouw van de twee winkelcentra waren er verschillende kandidaten, maar de Brusselse handelsrechtbank koos voor City Mall en Besix omdat zij de interessantste aanbiedingen hadden. Alle samen gaat het over investeringen van meer dan 21 miljoen euro.

 

Met de aanduiding van de twee nieuwe ontwikkelaars zou eindelijk een einde moeten komen aan de stoelendans die is ontstaan rond de bouw van de twee winkelcentra. City Mall was immers oorspronkelijk al betrokken bij de bouw van de winkelcentra in Namen en Verviers, samen met een ander project in Charleroi, toen nog als een samenwerking tussen Banimmo en L'Immobilière Huon. Dat project verliep echter bijzonder stroef, waarna Banimmo zijn partner uitkocht en eerst op eigen houtje de winkelcentra wilde realiseren. Later werd Urbanove de opvolger van City Mall om de winkelcentra in Namen en Verviers te realiseren. Urbanove was een samenwerking tussen Besix, Banimmo, Bank Degroof-Petercam en enkele Waalse overheidsinitiatieven.

 

Begin 2016 vroeg Urbanove echter bescherming tegen zijn schuldeisers. Nu wordt dus opnieuw City Mall aangeduid als één van de ontwikkelaars, terwijl een aandeelhouder van Urbanove aan de haal gaat met een ander deel van het project.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.