Brussels winkelcentrum Basilix krijgt nieuwe look

Nieuwe look van winkelcentrum Basilix in Brussel na renovatie
Foto: Codabel

Winkelcentrum Basilix, in het Brusselse Sint-Agatha-Berchem, krijgt een make-over. Eigenaar Codabel investeert miljoenen in de renovatiewerken, die deze week beginnen en duren tot eind 2021.

 

Panoramische lift

Het Brusselse winkelcentrum is aan vernieuwing toe, zo heeft eigenaar en beheerder Codabel besloten. Begin deze week is een grondige renovatie van start gegaan, waarvoor de vastgoedbeheerder meerdere miljoenen uittrekt. Het winkelcentrum van 35.000 m² dateert immers uit 1984.

 

In een eerste fase wordt de infrastructuur aan de binnenkant aangepakt: er komen nieuwe roltrappen en liften, die voor een betere doorstroming moeten zorgen. Een daarvan wordt een panoramische lift, die zowel de ondergrondse als de dakparking moet verbinden met het zestigtal winkels in het winkelcentrum zelf. Er wordt bovendien overgeschakeld op energiebesparende ledverlichting, zo deelt Codabel mee aan nieuwswebsite Bruzz.

 

Nieuw logo

Na die werkzaamheden start eind dit jaar een totaalrenovatie van de gevels. Zij krijgen een nieuwe look, net zoals de communicatiekanalen van het winkelcentrum. Basilix krijgt in deze fase immers nog een nieuw logo, een nieuwe website en verder uitgewerkte socialemediakanalen.

 

Het dak komt in 2021 als laatste aan de beurt. Codabel voorziet een nieuw dakterras, waar onder meer hangende tuinen en een zomerterras mogelijk moeten zijn. De werken zullen volgens de eigenaar tot eind 2021 duren, maar het winkelcentrum blijft gedurende de hele periode wel gewoon open.