Brusselse rechtbank deblokkeert bouw winkelcentra in Namen en Verviers

Brusselse rechtbank deblokkeert bouw winkelcentra in Namen en Verviers

De Brusselse rechtbank heeft de deal rond de bouw van twee nieuwe winkelcentra in Namen en Verviers goedgekeurd. City Mall krijgt daarbij het project Au fil de'l eau in Verviers in handen, terwijl Besix het winkelcentrum Le côté verre in Namen mag bouwen.

Stoelendans

Begin december kwam al uit de bus dat City Mall en Besix elk één winkelcentrum voor hun rekening zouden nemen. Ze zouden daarbij samen meer dan 21 miljoen euro investeren, een bedrag dat wel vijf keer minder is dan de momenteel openstaande vorderingen. Donderdag werd dat plan ook goedgekeurd door de Brusselse rechtbank.

 

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat die twee winkelcentra gebouwd werden door City Mall, maar later kwam het project in handen van Urbanove. Toen dat echter bescherming aanvroeg tegen zijn schuldeisers, moest er opnieuw op zoek gegaan worden naar projectontwikkelaars die de bouw op zich konden nemen.

 

Maxime Prévot, de burgemeester van Namen, is alvast blij dat de band tussen de twee projecten is doorgesneden. “Dat het Naamse project momenteel nog niet vooruit gaat, is omdat het naar de bodem van de Maas wordt getrokken door het gewicht uit Verviers.”