Carrefour België ziet nog ruimte voor 4 tot 6 hypermarkten

Carrefour België ziet nog ruimte voor 4 tot 6 hypermarkten

Net op het moment dat Delhaize drastisch moet reorganiseren, blaakt Carrefour België weer van gezondheid. De omzet stijgt opnieuw, er komen weer meer klanten over de vloer en de groep wil zelfs 4 tot 6 hypermarkten openen.

"4 à 5% meer klanten" in hypermarkten

Dik vijf jaar geleden gaf geen kat nog een cent voor Carrefour in ons land: er waren zelfs hardnekkige geruchten dat de keten ons land zou verlaten. Vandaag heeft niet alleen Carrefour België zijn draai weer gevonden, ook de hypermarkten - destijds toch dé achilleshiel van de Franse distributeur - hebben zichzelf met succes heruitgevonden.

 

"In drie jaar tijd is het aantal klanten met 4 à 5% gestegen", zegt exploitatiedirecteur hypermarkten Arnaud de Lauzières in Het Laatste Nieuws, "en ook de omzet neemt weer toe." Wat een heel verschil met vijf jaar geleden, toen de groep acht verlieslatende hypermarkten sloot en er drie ombouwde tot supermarkt.

 

Carrefour gaf zijn 45 resterende hypermarkten in ons land de voorbije jaren dan ook een grondige facelift, met een duidelijker compartimentering en zelfs aparte shop-in-shops (foto). Die operatie startte in maart 2011 met de verbouwing van de hypermarkt in Bergen en werd eind september afgerond met die van Malmédy: goed voor zo'n 150 miljoen euro aan investeringen. "Die zitten nu allemaal op het goede spoor", maakt Arnaud de Lauzières zich sterk.

 

"Nu worden we zelfs gekopieerd"

Carrefour België durft dan ook weer - voorzichtig - toekomstplannen te maken: "We werken opnieuw aan onze expansie. In regio's waar we niet (meer) aanwezig zijn, praten we opnieuw met politici en bouwpromotoren om te zien wat mogelijk is", verrast de exploitatiedirecteur.

 

Al geeft hij meteen toe dat het een werk van lange adem is: "We spreken dan makkelijk over een tiental jaar. Het gaat ten slotte om grote vestigingen. Wij zien alvast ruimte voor 4 à 6 winkels, bijvoorbeeld in Oostende of Kortrijk." Waarmee meteen dat andere gerucht, namelijk dat Ahold op de Belgische winkels van Carrefour zou azen, wordt tegengesproken.

 

"Af is ons werk niet, maar de eerste horde is wel genomen", besluit Arnaud De Lauzières. "We hebben de achterstand met de concurrentie ingelopen. Hopelijk kunnen we nu wat voorsprong nemen. Vroeger was Carrefour de slechte leerling, nu worden we gekopieerd. Kijk maar naar onze sushibar. We worden meer bekeken dan vroeger, maar dat zet er ons net toe aan om nog beter te doen. Al interesseert het ons niet om eerste of tweede op de markt te zijn. Als de klanten en werknemers maar tevreden zijn."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Strada-project in La Louvière staat op uit de doden

10/10/2017

Het Strada-project in La Louvière, dat al een tijdje dood en begraven was, lijkt er nu toch te komen. Ontwikkelaar Wilhelm & Co is zelfs al begonnen met de verkoop van de eerste negentig appartementen die deel uitmaken van het project.

Winkelcentrum Rive Gauche groot succes

25/09/2017

Rive Gauche, het nieuwe winkelcentrum in Charleroi, is een groot succes. In de eerste zes maanden na opening kreeg het al vier miljoen bezoekers over de vloer. Het is zo meteen het drukste winkelcentrum van Wallonië.

97 procent van The Mint al verhuurd

20/09/2017

Binnenkort opent na een renovatie van twee jaar het winkelgedeelte van het Muntcentrum onder de naam The Mint. Ondertussen zijn 97% van de winkelruimtes al ingevuld: onder andere Decathlon en Uniqlo vestigen zich voor het eerst in het centrum van Brussel.

Back to top