Carrefour-site in Aalter heropent | RetailDetail

Carrefour-site in Aalter heropent

Carrefour-site in Aalter heropent

In het nieuwe winkelcomplex dat tegenover de Carrefour in de Stationsstraat in Aalter wordt opgetrokken, opent eind deze maand een vestiging van Kruidvat. Enkele weken geleden opende er al een verkooppunt van Blokker, terwijl voor het voorjaar van 2013 een filiaal van de modewinkel Bel & Bo gepland staat.

Stoelendans voor bedrijven

Met de opening van de drie zaken nadert de herinrichting van de hele site ook haar eindpunt. Aanvankelijk was aan de straatzijde een Unic en zijn opvolger GB Partner gevestigd. Naast de GB lag een filiaal van Blokker en achteraan was er een parking.

 

In 2006 verliet GB zijn stek en koos een nieuwbouw achteraan op de parking. Recentelijk volgde Blokker het voorbeeld en verhuisde naar een nieuw complex op de parking tegenover de voormalige GB Partner, die inmiddels -alweer - werd herdoopt in Carrefour Market.

 

De oude vestiging van Blokker wordt afgebroken en maakt plaats voor parkeergelegenheid voor de omliggende winkels en bijkomend groen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.