Charleroi kijkt uit naar opening Rive Gauche | RetailDetail

Charleroi kijkt uit naar opening Rive Gauche

Charleroi kijkt uit naar opening Rive Gauche

Het gloednieuwe winkelcentrum Rive Gauche moet het centrum van Charleroi revitaliseren, dankzij een sterke huurdersmix en een ongeziene concentratie aan publiekstrekkers. Twee weken voor de opening kreeg de pers een ‘sneak preview’.

Grote namen

Nooit eerder bracht één Belgisch winkelcentrum Primark, Zara, Kiabi, C&A en H&M samen onder één dak. Deze grote namen bevinden zich bovendien op de hoogste verdieping van het winkelcentrum: een uitzonderlijke situatie die wel wat overtuigingskracht vergde vanwege makelaar Cushman & Wakefield. “We gaan op deze manier een enorme footfall creëren naar de etage. Dat komt het hele winkelcentrum ten goede,” weet projectdirecteur Stéphane Coël van projectontwikkelaar IRET Development. 

 

Rive Gauche herbergt 95 winkelpanden op 39.000 m² commerciële oppervlakte over drie etages en mikt op zeven tot acht miljoen bezoekers per jaar. 95% van de winkeloppervlakte is verhuurd. Nieuwkomers voor de regio zijn Bershka, Boulangerie Paul, Fashion Club, Flormar, Flying Tiger, JD Sports, J&Joy, Levi’s, Maison Scotch, Moa, Pull & Bear, River Woods en Zig Zag.

 

Winkelstraatgevoel

“Rive Gauche is meer dan een winkelcentrum, het is een stadsontwikkelingsproject”, zegt titelvoerend burgemeester Paul Magnette. “We hebben veel buitenlandse voorbeelden onderzocht om te kijken hoe we het winkelproject op een coherente manier konden integreren in het stadscentrum. Dit wordt een hefboom die de stad zal revitaliseren.” De architectuur integreert het winkelcentrum mooi in de stadsomgeving, met zeven ingangen en overvloedig daglicht dankzij grote etalages en een glazen dakkoepel. Materialen als graniet, hout en stoeptegels zorgen voor een echt winkelstraatgevoel.


Dat er potentieel is voor een modern winkelcentrum in Charleroi, blijkt uit de cijfers, met een enorme koopvlucht van wel 40% voor mode en schoenen. Die shoppers weer naar de stad lokken wordt de grote opdracht voor Rive Gauche, dat opent met een feestelijke vierdaagse van 9 tot 12 maart. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Zara mikt op jonge klanten via augmented reality

14/03/2018

De Spaanse modeketen Zara, onderdeel van Inditex, gaat vanaf april experimenteren met etalages waarin gebruik wordt gemaakt van 'augmented reality'. Het hoopt zo vooral jongere klanten weer in de winkels te krijgen.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Back to top