Chinees winkelcentrum is grootste gebouw ter wereld | RetailDetail

Chinees winkelcentrum is grootste gebouw ter wereld

Chinees winkelcentrum is grootste gebouw ter wereld

Vrezen wij in het Westen voor de leegstand van "te grote" winkelcentra, in China kan het niet uitgebreid genoeg zijn. In Chengdu staat het winkelcentrum New Century Global Centre, het grootste gebouw ter wereld (zie filmpje).

Waterpark met strand

De totale oppervlakte van het New Century Global Centre is maar liefst 1,9 miljoen m²: drie keer zo groot als het Pentagon en dubbel zo groot als de bloemenveiling in Aalsmeer. In het winkelcentrum zijn niet enkel winkels te vinden, maar is alles aanwezig voor een dagje of zelfs een weekendje weg. Zo is er een hotel, een Imax bioscoop, een immens aquarium en een waterpark met een strand met een lengte van meer dan 300 meter. Bovendien werd het interieur voorzien van een ontzagwekkende hoeveelheid marmer.

 

De vraag is nu of het winkelcentrum niet gewoon veel te groot is voor het publiek. Bezoekers zullen immers hele grote afstanden moeten afleggen en alle winkels op één dag bezoeken lijkt vrijwel onmogelijk. Kan je je - net als wij - geen voorstelling maken van die kolossale afmetingen, dan brengt het filmpje onderin misschien verheldering.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

“Wij zijn de poort naar China”  (Roland Palmer, Alibaba Benelux)

07/06/2018

De Chinese reus Alibaba komt naar Europa, maar brengt Europese merken ook naar Azië. Is China het beloofde land voor Benelux-ondernemers? “Nergens elders vind je een markt die zo hard groeit!”

Alibaba opent Belgisch magazijn in Luik

31/05/2018

Alibaba gaat vijf nieuwe magazijnen openen, waaronder een in Luik. Via het dochterbedrijf Cainiao wil de Chinese retailgroep zijn logistieke netwerk en technologie verder uitbreiden.