Chinees winkelcentrum is grootste gebouw ter wereld

Chinees winkelcentrum is grootste gebouw ter wereld

Vrezen wij in het Westen voor de leegstand van "te grote" winkelcentra, in China kan het niet uitgebreid genoeg zijn. In Chengdu staat het winkelcentrum New Century Global Centre, het grootste gebouw ter wereld (zie filmpje).

Waterpark met strand

De totale oppervlakte van het New Century Global Centre is maar liefst 1,9 miljoen m²: drie keer zo groot als het Pentagon en dubbel zo groot als de bloemenveiling in Aalsmeer. In het winkelcentrum zijn niet enkel winkels te vinden, maar is alles aanwezig voor een dagje of zelfs een weekendje weg. Zo is er een hotel, een Imax bioscoop, een immens aquarium en een waterpark met een strand met een lengte van meer dan 300 meter. Bovendien werd het interieur voorzien van een ontzagwekkende hoeveelheid marmer.

 

De vraag is nu of het winkelcentrum niet gewoon veel te groot is voor het publiek. Bezoekers zullen immers hele grote afstanden moeten afleggen en alle winkels op één dag bezoeken lijkt vrijwel onmogelijk. Kan je je - net als wij - geen voorstelling maken van die kolossale afmetingen, dan brengt het filmpje onderin misschien verheldering.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Back to top