Chinees winkelcentrum is grootste gebouw ter wereld | RetailDetail

Chinees winkelcentrum is grootste gebouw ter wereld

Chinees winkelcentrum is grootste gebouw ter wereld

Vrezen wij in het Westen voor de leegstand van "te grote" winkelcentra, in China kan het niet uitgebreid genoeg zijn. In Chengdu staat het winkelcentrum New Century Global Centre, het grootste gebouw ter wereld (zie filmpje).

Waterpark met strand

De totale oppervlakte van het New Century Global Centre is maar liefst 1,9 miljoen m²: drie keer zo groot als het Pentagon en dubbel zo groot als de bloemenveiling in Aalsmeer. In het winkelcentrum zijn niet enkel winkels te vinden, maar is alles aanwezig voor een dagje of zelfs een weekendje weg. Zo is er een hotel, een Imax bioscoop, een immens aquarium en een waterpark met een strand met een lengte van meer dan 300 meter. Bovendien werd het interieur voorzien van een ontzagwekkende hoeveelheid marmer.

 

De vraag is nu of het winkelcentrum niet gewoon veel te groot is voor het publiek. Bezoekers zullen immers hele grote afstanden moeten afleggen en alle winkels op één dag bezoeken lijkt vrijwel onmogelijk. Kan je je - net als wij - geen voorstelling maken van die kolossale afmetingen, dan brengt het filmpje onderin misschien verheldering.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

JD.com wil keten van kleine automatische supermarkten uitbouwen

13/02/2018

Het Chinese JD.com wil in het thuisland een keten met winkeltjes zonder kassa’s uitbouwen. Die komt er naast naast 7Fresh, de hoogtechnologische supermarktketen waarvan de eerste vestiging eind vorig jaar opende.

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Back to top