Chinees winkelcentrum is grootste gebouw ter wereld

Chinees winkelcentrum is grootste gebouw ter wereld

Vrezen wij in het Westen voor de leegstand van "te grote" winkelcentra, in China kan het niet uitgebreid genoeg zijn. In Chengdu staat het winkelcentrum New Century Global Centre, het grootste gebouw ter wereld (zie filmpje).

Waterpark met strand

De totale oppervlakte van het New Century Global Centre is maar liefst 1,9 miljoen m²: drie keer zo groot als het Pentagon en dubbel zo groot als de bloemenveiling in Aalsmeer. In het winkelcentrum zijn niet enkel winkels te vinden, maar is alles aanwezig voor een dagje of zelfs een weekendje weg. Zo is er een hotel, een Imax bioscoop, een immens aquarium en een waterpark met een strand met een lengte van meer dan 300 meter. Bovendien werd het interieur voorzien van een ontzagwekkende hoeveelheid marmer.

 

De vraag is nu of het winkelcentrum niet gewoon veel te groot is voor het publiek. Bezoekers zullen immers hele grote afstanden moeten afleggen en alle winkels op één dag bezoeken lijkt vrijwel onmogelijk. Kan je je - net als wij - geen voorstelling maken van die kolossale afmetingen, dan brengt het filmpje onderin misschien verheldering.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Strada-project in La Louvière staat op uit de doden

10/10/2017

Het Strada-project in La Louvière, dat al een tijdje dood en begraven was, lijkt er nu toch te komen. Ontwikkelaar Wilhelm & Co is zelfs al begonnen met de verkoop van de eerste negentig appartementen die deel uitmaken van het project.

Alibaba zet Ikea-achtige keten op

26/09/2017

De Chinese online retailgroep Alibaba heeft in Hangzhou zijn eerste fysieke Ikea-achtige Home Times-woonwarenhuis geopend. Voor het einde van het jaar komen er vier bij, volgend jaar staan er nog vijftien op de planning.

Back to top