Colruyt nieuwe eigenaar van Bergpoort-site in Sint-Pieters-Leeuw

Colruyt nieuwe eigenaar van Bergpoort-site in Sint-Pieters-Leeuw

Eind oktober werd de Bergpoort-site, waar de gemeente Sint-Pieters-Leeuw tot vorig jaar een gemeenteloods en een containerpark uitbaatte, openbaar verkocht. Op de recentste gemeenteraad is nu bevestigd dat het hoogste bod afkomstig is van Colruyt: 2.975.000 euro.

Toekomstgerichte aankoop

Dat Colruyt op de site aasde, was al langer bekend. De Bergpoort paalt aan de huidige Colruyt-winkel op de Bergensesteenweg. Bovendien kocht de retailer eerder ook al het nabijgelegen oud-postgebouw. Begin dit jaar, toen de openbare verkoop werd aangekondigd, liet de gemeente bij monde van burgemeester Luc Deconinck (N-VA) trouwens al weten voor die specifieke locatie "een ruimtelijk uitvoeringsplan op te stellen waarbij distributie mogelijk wordt. Het lijkt ons op die plaats de beste bestemming."

 

De Halse retailer beschikt nu over een groot aaneengesloten terrein waarop hij in de toekomst een nieuwe, grotere winkel kan bouwen. Colruyt heeft nu een aantal weken de tijd om de aankoopsom te betalen, waarna de verkoop definitief wordt.

 

Door de verhuizing in 2015 van de gemeentediensten naar de Brabantpoort aan de Pepingensesteenweg, had de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de Bergpoort-site niet meer nodig.