Colruyt nieuwe eigenaar van Bergpoort-site in Sint-Pieters-Leeuw

Colruyt nieuwe eigenaar van Bergpoort-site in Sint-Pieters-Leeuw

Colruyt nieuwe eigenaar van Bergpoort-site in Sint-Pieters-Leeuw

Eind oktober werd de Bergpoort-site, waar de gemeente Sint-Pieters-Leeuw tot vorig jaar een gemeenteloods en een containerpark uitbaatte, openbaar verkocht. Op de recentste gemeenteraad is nu bevestigd dat het hoogste bod afkomstig is van Colruyt: 2.975.000 euro.

Toekomstgerichte aankoop

Dat Colruyt op de site aasde, was al langer bekend. De Bergpoort paalt aan de huidige Colruyt-winkel op de Bergensesteenweg. Bovendien kocht de retailer eerder ook al het nabijgelegen oud-postgebouw. Begin dit jaar, toen de openbare verkoop werd aangekondigd, liet de gemeente bij monde van burgemeester Luc Deconinck (N-VA) trouwens al weten voor die specifieke locatie "een ruimtelijk uitvoeringsplan op te stellen waarbij distributie mogelijk wordt. Het lijkt ons op die plaats de beste bestemming."

 

De Halse retailer beschikt nu over een groot aaneengesloten terrein waarop hij in de toekomst een nieuwe, grotere winkel kan bouwen. Colruyt heeft nu een aantal weken de tijd om de aankoopsom te betalen, waarna de verkoop definitief wordt.

 

Door de verhuizing in 2015 van de gemeentediensten naar de Brabantpoort aan de Pepingensesteenweg, had de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de Bergpoort-site niet meer nodig.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Met de shuttlebus naar de Colruyt tijdens Dour Festival

06/07/2018

De Colruyt-supermarkt in Dour legt shuttlebussen in tijdens het Dour Festival. Festivalgangers kunnen zo van het campingterrein naar de supermarkt, die tijdens het evenement een heuse festivalwinkel wordt.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.