Convoi wacht op nieuw leven

Convoi wacht op nieuw leven

Het containerwinkeldorp Convoi op het Eilandje in Antwerpen krijgt een nieuwe invulling. Leegstandsbeheerder FMT heeft het uit het faillissement overgenomen van de curator.

Geen succes

Het project oogde mooi: interessante en verrassende winkelprojecten zouden een tijdelijke stek krijgen in een van de 45 containers die op het Eilandje werden geplaatst, zodat snel duidelijk kon worden of iets al dan niet aansloeg. Bovendien kon een regelmatige verandering van bezetting ervoor zorgen dat het containerwinkelpark aantrekkelijk bleef. Er werd daarbij zowel op bewoners als op toeristen gemikt. Grote voorbeelden waren het Boxpark in Londen of het Downtown containerpark in Las Vegas.

 

Convoi kon de ambities echter niet inlossen. Bij de start eind juli waren slechts 11 van de 45 containers verhuurd, deels aan jonge starters en deels aan gevestigde namen. Daarna bloedde het stilaan dood, zeker toen meerdere huurders weer wegtrokken. De beoogde doelgroep vond de weg niet: te ver weg van de andere winkelgebieden en te weinig publiciteit, luidde het oordeel. In oktober werd de uitbater achter het containerwinkeldorp failliet verklaard.

 

Met FMT is nu een overnemer voor het containerdorp gevonden. Het gaat om een bedrijf dat gespecialiseerd is in het revitaliseren van leegstaande panden, vaak met creatieve en originele oplossingen. Eind januari zou de nieuwe beheerder zijn plannen voor het containerwinkeldorp bekendmaken. Een voortzetting van het huidige concept, lijkt er alleszins niet in te zitten.