De Planeet mag uitbreiden, ondanks protest Hoog Catharijne | RetailDetail

De Planeet mag uitbreiden, ondanks protest Hoog Catharijne

De Planeet mag uitbreiden, ondanks protest Hoog Catharijne

Het Utrechtse winkelcentrum De Planeet heeft van de Raad van State toestemming gekregen om zijn uitbreiding verder te zetten. Concurrent Hoog Catharijne had lang geprobeerd om de uitbreiding tegen te houden.

Hoog Catharijne wil meer parkeerplaatsen

Momenteel telt het pand van De Planeet twee verdiepingen met winkels en nog eens drie verdiepingen die worden gebruikt door de Hogeschool Utrecht. De eigenaar wil het aantal verdiepingen met winkels nu uitbreiden naar vier, waarbij enkel de bovenste verdieping nog zou worden gebruikt als kantoor.

 

Hoog Catharijne had echter klacht ingediend bij de Raad van State vanwege die uitbreiding. Volgens het winkelcentrum zullen de extra winkels voor parkeeroverlast zorgen en zou het nieuwe publiek van De Planeet gebruik maken van de parkeergarages van Hoog Catharijne. Er zouden dan ook extra parkeerplaatsen moeten komen als de uitbreiding zou toch doorgaan, meende Hoog Catharijne.

 

De Raad van State is nu dus van mening dat die extra plaatsen niet noodzakelijk zijn. De Planeet kan zo eindelijk beginnen aan de uitbreiding, waarvan het de plannen al in 2013 indiende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.