De Planeet mag uitbreiden, ondanks protest Hoog Catharijne

De Planeet mag uitbreiden, ondanks protest Hoog Catharijne

Het Utrechtse winkelcentrum De Planeet heeft van de Raad van State toestemming gekregen om zijn uitbreiding verder te zetten. Concurrent Hoog Catharijne had lang geprobeerd om de uitbreiding tegen te houden.

Hoog Catharijne wil meer parkeerplaatsen

Momenteel telt het pand van De Planeet twee verdiepingen met winkels en nog eens drie verdiepingen die worden gebruikt door de Hogeschool Utrecht. De eigenaar wil het aantal verdiepingen met winkels nu uitbreiden naar vier, waarbij enkel de bovenste verdieping nog zou worden gebruikt als kantoor.

 

Hoog Catharijne had echter klacht ingediend bij de Raad van State vanwege die uitbreiding. Volgens het winkelcentrum zullen de extra winkels voor parkeeroverlast zorgen en zou het nieuwe publiek van De Planeet gebruik maken van de parkeergarages van Hoog Catharijne. Er zouden dan ook extra parkeerplaatsen moeten komen als de uitbreiding zou toch doorgaan, meende Hoog Catharijne.

 

De Raad van State is nu dus van mening dat die extra plaatsen niet noodzakelijk zijn. De Planeet kan zo eindelijk beginnen aan de uitbreiding, waarvan het de plannen al in 2013 indiende.