De Planeet mag uitbreiden, ondanks protest Hoog Catharijne | RetailDetail

De Planeet mag uitbreiden, ondanks protest Hoog Catharijne

De Planeet mag uitbreiden, ondanks protest Hoog Catharijne

Het Utrechtse winkelcentrum De Planeet heeft van de Raad van State toestemming gekregen om zijn uitbreiding verder te zetten. Concurrent Hoog Catharijne had lang geprobeerd om de uitbreiding tegen te houden.

Hoog Catharijne wil meer parkeerplaatsen

Momenteel telt het pand van De Planeet twee verdiepingen met winkels en nog eens drie verdiepingen die worden gebruikt door de Hogeschool Utrecht. De eigenaar wil het aantal verdiepingen met winkels nu uitbreiden naar vier, waarbij enkel de bovenste verdieping nog zou worden gebruikt als kantoor.

 

Hoog Catharijne had echter klacht ingediend bij de Raad van State vanwege die uitbreiding. Volgens het winkelcentrum zullen de extra winkels voor parkeeroverlast zorgen en zou het nieuwe publiek van De Planeet gebruik maken van de parkeergarages van Hoog Catharijne. Er zouden dan ook extra parkeerplaatsen moeten komen als de uitbreiding zou toch doorgaan, meende Hoog Catharijne.

 

De Raad van State is nu dus van mening dat die extra plaatsen niet noodzakelijk zijn. De Planeet kan zo eindelijk beginnen aan de uitbreiding, waarvan het de plannen al in 2013 indiende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.