De Vlier verkoopt Loches Frun Shopping | RetailDetail

De Vlier verkoopt Loches Frun Shopping

De Vlier verkoopt Loches Frun Shopping

De Vlier Retail Development heeft zijn 11.560 m² grote Frun Shopping retailpark in het Franse Loches verkocht aan Patrimoine & Commerce, een Franse vastgoedvennootschap die bij onze zuiderburen al zeventig winkelparken in portefeuille heeft.

Focus op Franse regionale markten

Loches Frun Shopping opende de deuren in augustus 2014 en bestaat uit acht winkels, die  verhuurd zijn aan Bricomarché, Intersport, Gémo, Chauss'Expo, Styleco, Centrakord, Imajeans en Optical Center. Daarnaast is er ook een Super U. Welk bedrag met de verkoop gemoeid is, werd niet meegedeeld.

 

De verkoop aan Patrimoine & Commerce geeft De Vlier Retail Development de mogelijkheid om zijn “groei in de kernmarkten België, Frankrijk en Oostenrijk stevig verder te zetten”. Daarbij focust de ontwikkelaar sterk op Franse regionale markten. “Vandaag zijn er Frun winkelcentra in Halluin en Loches”, zegt CEO Peter De Roo. “Frunshopping Haezebrouck werd zopas opgestart. Verder staan Nancy-Sud op de agenda voor 2016 en wordt La Roche-sur-Yon gepland voor 2017. Daarnaast bereiden we nieuwe Fruns voor in Saint-Omer Nord en Dieppe.”

 

De groep is al meer dan 35 jaar actief in de ontwikkeling van perifere handelsclusters en retailparken. De groep ontwikkelde “FrunShopping, When runshopping becomes fun” als een integraal winkelconcept dat de bezoeker een grote bereikbaarheid en toegankelijkheid biedt en waarbij de componenten van het winkelcentrum zijn opgebouwd rond één centrale, gratis parking.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.