De Vlier verkoopt Loches Frun Shopping

De Vlier verkoopt Loches Frun Shopping

De Vlier Retail Development heeft zijn 11.560 m² grote Frun Shopping retailpark in het Franse Loches verkocht aan Patrimoine & Commerce, een Franse vastgoedvennootschap die bij onze zuiderburen al zeventig winkelparken in portefeuille heeft.

Focus op Franse regionale markten

Loches Frun Shopping opende de deuren in augustus 2014 en bestaat uit acht winkels, die  verhuurd zijn aan Bricomarché, Intersport, Gémo, Chauss'Expo, Styleco, Centrakord, Imajeans en Optical Center. Daarnaast is er ook een Super U. Welk bedrag met de verkoop gemoeid is, werd niet meegedeeld.

 

De verkoop aan Patrimoine & Commerce geeft De Vlier Retail Development de mogelijkheid om zijn “groei in de kernmarkten België, Frankrijk en Oostenrijk stevig verder te zetten”. Daarbij focust de ontwikkelaar sterk op Franse regionale markten. “Vandaag zijn er Frun winkelcentra in Halluin en Loches”, zegt CEO Peter De Roo. “Frunshopping Haezebrouck werd zopas opgestart. Verder staan Nancy-Sud op de agenda voor 2016 en wordt La Roche-sur-Yon gepland voor 2017. Daarnaast bereiden we nieuwe Fruns voor in Saint-Omer Nord en Dieppe.”

 

De groep is al meer dan 35 jaar actief in de ontwikkeling van perifere handelsclusters en retailparken. De groep ontwikkelde “FrunShopping, When runshopping becomes fun” als een integraal winkelconcept dat de bezoeker een grote bereikbaarheid en toegankelijkheid biedt en waarbij de componenten van het winkelcentrum zijn opgebouwd rond één centrale, gratis parking.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Analyse: Bompard maakt slechts een beetje komaf met taboes bij Carrefour

23/01/2018

Carrefour-CEO Alexandre Bompard wond er geen doekjes om tijdens de presentatie van zijn transformatieplan: de groep staat voor een culturele omwenteling. Daarbij moeten alle taboes van tafel. Echte verrassingen blijven echter uit en over België is er voorlopig geen nieuws…

Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Carrefour zet punt achter moeilijk jaar

17/01/2018

Ondanks verbetering in het vierde kwartaal heeft de groep Carrefour een bijzonder moeilijk jaar achter de rug. Ook in België kon de retailer niet groeien. Het is nu uitkijken naar de maatregelen die CEO Bompard volgende week aankondigt.

Back to top