De Vlier verkoopt Loches Frun Shopping | RetailDetail

De Vlier verkoopt Loches Frun Shopping

De Vlier verkoopt Loches Frun Shopping

De Vlier Retail Development heeft zijn 11.560 m² grote Frun Shopping retailpark in het Franse Loches verkocht aan Patrimoine & Commerce, een Franse vastgoedvennootschap die bij onze zuiderburen al zeventig winkelparken in portefeuille heeft.

Focus op Franse regionale markten

Loches Frun Shopping opende de deuren in augustus 2014 en bestaat uit acht winkels, die  verhuurd zijn aan Bricomarché, Intersport, Gémo, Chauss'Expo, Styleco, Centrakord, Imajeans en Optical Center. Daarnaast is er ook een Super U. Welk bedrag met de verkoop gemoeid is, werd niet meegedeeld.

 

De verkoop aan Patrimoine & Commerce geeft De Vlier Retail Development de mogelijkheid om zijn “groei in de kernmarkten België, Frankrijk en Oostenrijk stevig verder te zetten”. Daarbij focust de ontwikkelaar sterk op Franse regionale markten. “Vandaag zijn er Frun winkelcentra in Halluin en Loches”, zegt CEO Peter De Roo. “Frunshopping Haezebrouck werd zopas opgestart. Verder staan Nancy-Sud op de agenda voor 2016 en wordt La Roche-sur-Yon gepland voor 2017. Daarnaast bereiden we nieuwe Fruns voor in Saint-Omer Nord en Dieppe.”

 

De groep is al meer dan 35 jaar actief in de ontwikkeling van perifere handelsclusters en retailparken. De groep ontwikkelde “FrunShopping, When runshopping becomes fun” als een integraal winkelconcept dat de bezoeker een grote bereikbaarheid en toegankelijkheid biedt en waarbij de componenten van het winkelcentrum zijn opgebouwd rond één centrale, gratis parking.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Carrefour brengt "transparante kip" uit de blockchain

06/03/2018

Consumenten kunnen voortaan alles te weten komen over de kip op hun bord, want alles over de herkomst van de huismerkkip van Carrefour valt vanaf nu te lezen op het etiket. Dankzij de blockchain-technologie. 

Givenchy gaat internationaal met webshop

06/03/2018

Modehuis Givenchy gaat zijn webshop voor het eerst buiten Frankrijk aanbieden. Kooplustigen uit Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk kunnen vanaf nu de hele collectie én unieke items online kopen.

Back to top