Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle | RetailDetail

Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle

Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle

In Hulshout plant supermarktketen Delhaize een supermarkt op de voormalige site van conservenfabriek La Corbeille (Bonduelle), bevestigt projectontwikkelaar Tervia's. Die is gestart met de eerste fase van de reconversie van het industrieterrein.

Uitbouw retailzone start in 2016

Conservenfabriek La Corbeille werd in 2008 overgenomen door Bonduelle, maar ging drie jaar later al dicht. Vorig jaar werd gestart met de eerste afbraakwerken op het 14 hectare grote terrein aan de Stationsstraat van Westmeerbeek (een deelgemeente van Hulshout), waar volgend jaar een kmo- en retailzone moet verrijzen. Het project schiet goed op: projectontwikkelaar Tervia's kondigde gisteren bij de eerstesteenlegging aan dat er al tien van de twintig te bouwen kmo-units zijn verkocht.

 

Burgemeester Geert Daems (CD&V) is tevreden dat de eerste steen voor fase 1 gelegd is: "We hopen nu zo snel mogelijk het Ruimtelijke Uitvoeringsplan klaar te krijgen, pas daarna kunnen we aan de afbraak van het voorste gebouw en aan de aanleg van de retailzone beginnen. Voor mij kan het niet snel genoeg gaan." In die retailzone gaat Delhaize dus een supermarkt openen, zo bevestigde de projectontwikkelaar gisteren. De bewuste retailzone zal zo'n 250 parkeerplaatsen krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Back to top