Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle

Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle

In Hulshout plant supermarktketen Delhaize een supermarkt op de voormalige site van conservenfabriek La Corbeille (Bonduelle), bevestigt projectontwikkelaar Tervia's. Die is gestart met de eerste fase van de reconversie van het industrieterrein.

Uitbouw retailzone start in 2016

Conservenfabriek La Corbeille werd in 2008 overgenomen door Bonduelle, maar ging drie jaar later al dicht. Vorig jaar werd gestart met de eerste afbraakwerken op het 14 hectare grote terrein aan de Stationsstraat van Westmeerbeek (een deelgemeente van Hulshout), waar volgend jaar een kmo- en retailzone moet verrijzen. Het project schiet goed op: projectontwikkelaar Tervia's kondigde gisteren bij de eerstesteenlegging aan dat er al tien van de twintig te bouwen kmo-units zijn verkocht.

 

Burgemeester Geert Daems (CD&V) is tevreden dat de eerste steen voor fase 1 gelegd is: "We hopen nu zo snel mogelijk het Ruimtelijke Uitvoeringsplan klaar te krijgen, pas daarna kunnen we aan de afbraak van het voorste gebouw en aan de aanleg van de retailzone beginnen. Voor mij kan het niet snel genoeg gaan." In die retailzone gaat Delhaize dus een supermarkt openen, zo bevestigde de projectontwikkelaar gisteren. De bewuste retailzone zal zo'n 250 parkeerplaatsen krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Strada-project in La Louvière staat op uit de doden

10/10/2017

Het Strada-project in La Louvière, dat al een tijdje dood en begraven was, lijkt er nu toch te komen. Ontwikkelaar Wilhelm & Co is zelfs al begonnen met de verkoop van de eerste negentig appartementen die deel uitmaken van het project.

Winkelcentrum Rive Gauche groot succes

25/09/2017

Rive Gauche, het nieuwe winkelcentrum in Charleroi, is een groot succes. In de eerste zes maanden na opening kreeg het al vier miljoen bezoekers over de vloer. Het is zo meteen het drukste winkelcentrum van Wallonië.

97 procent van The Mint al verhuurd

20/09/2017

Binnenkort opent na een renovatie van twee jaar het winkelgedeelte van het Muntcentrum onder de naam The Mint. Ondertussen zijn 97% van de winkelruimtes al ingevuld: onder andere Decathlon en Uniqlo vestigen zich voor het eerst in het centrum van Brussel.

Back to top