Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle

Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle

In Hulshout plant supermarktketen Delhaize een supermarkt op de voormalige site van conservenfabriek La Corbeille (Bonduelle), bevestigt projectontwikkelaar Tervia's. Die is gestart met de eerste fase van de reconversie van het industrieterrein.

Uitbouw retailzone start in 2016

Conservenfabriek La Corbeille werd in 2008 overgenomen door Bonduelle, maar ging drie jaar later al dicht. Vorig jaar werd gestart met de eerste afbraakwerken op het 14 hectare grote terrein aan de Stationsstraat van Westmeerbeek (een deelgemeente van Hulshout), waar volgend jaar een kmo- en retailzone moet verrijzen. Het project schiet goed op: projectontwikkelaar Tervia's kondigde gisteren bij de eerstesteenlegging aan dat er al tien van de twintig te bouwen kmo-units zijn verkocht.

 

Burgemeester Geert Daems (CD&V) is tevreden dat de eerste steen voor fase 1 gelegd is: "We hopen nu zo snel mogelijk het Ruimtelijke Uitvoeringsplan klaar te krijgen, pas daarna kunnen we aan de afbraak van het voorste gebouw en aan de aanleg van de retailzone beginnen. Voor mij kan het niet snel genoeg gaan." In die retailzone gaat Delhaize dus een supermarkt openen, zo bevestigde de projectontwikkelaar gisteren. De bewuste retailzone zal zo'n 250 parkeerplaatsen krijgen.

Tags: