Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle

Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle

In Hulshout plant supermarktketen Delhaize een supermarkt op de voormalige site van conservenfabriek La Corbeille (Bonduelle), bevestigt projectontwikkelaar Tervia's. Die is gestart met de eerste fase van de reconversie van het industrieterrein.

Uitbouw retailzone start in 2016

Conservenfabriek La Corbeille werd in 2008 overgenomen door Bonduelle, maar ging drie jaar later al dicht. Vorig jaar werd gestart met de eerste afbraakwerken op het 14 hectare grote terrein aan de Stationsstraat van Westmeerbeek (een deelgemeente van Hulshout), waar volgend jaar een kmo- en retailzone moet verrijzen. Het project schiet goed op: projectontwikkelaar Tervia's kondigde gisteren bij de eerstesteenlegging aan dat er al tien van de twintig te bouwen kmo-units zijn verkocht.

 

Burgemeester Geert Daems (CD&V) is tevreden dat de eerste steen voor fase 1 gelegd is: "We hopen nu zo snel mogelijk het Ruimtelijke Uitvoeringsplan klaar te krijgen, pas daarna kunnen we aan de afbraak van het voorste gebouw en aan de aanleg van de retailzone beginnen. Voor mij kan het niet snel genoeg gaan." In die retailzone gaat Delhaize dus een supermarkt openen, zo bevestigde de projectontwikkelaar gisteren. De bewuste retailzone zal zo'n 250 parkeerplaatsen krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top