Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle | RetailDetail

Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle

Delhaize wil supermarkt op voormalige site Bonduelle

In Hulshout plant supermarktketen Delhaize een supermarkt op de voormalige site van conservenfabriek La Corbeille (Bonduelle), bevestigt projectontwikkelaar Tervia's. Die is gestart met de eerste fase van de reconversie van het industrieterrein.

Uitbouw retailzone start in 2016

Conservenfabriek La Corbeille werd in 2008 overgenomen door Bonduelle, maar ging drie jaar later al dicht. Vorig jaar werd gestart met de eerste afbraakwerken op het 14 hectare grote terrein aan de Stationsstraat van Westmeerbeek (een deelgemeente van Hulshout), waar volgend jaar een kmo- en retailzone moet verrijzen. Het project schiet goed op: projectontwikkelaar Tervia's kondigde gisteren bij de eerstesteenlegging aan dat er al tien van de twintig te bouwen kmo-units zijn verkocht.

 

Burgemeester Geert Daems (CD&V) is tevreden dat de eerste steen voor fase 1 gelegd is: "We hopen nu zo snel mogelijk het Ruimtelijke Uitvoeringsplan klaar te krijgen, pas daarna kunnen we aan de afbraak van het voorste gebouw en aan de aanleg van de retailzone beginnen. Voor mij kan het niet snel genoeg gaan." In die retailzone gaat Delhaize dus een supermarkt openen, zo bevestigde de projectontwikkelaar gisteren. De bewuste retailzone zal zo'n 250 parkeerplaatsen krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.