Den Haag toont het winkelen van de toekomst | RetailDetail

Den Haag toont het winkelen van de toekomst

Den Haag toont het winkelen van de toekomst
Foto: Den Haag Marketing

Winkelstad Den Haag zet in op compactere winkelgebieden en nauwere samenwerking met retailers, zowel grote ketens als lokale helden. Shoppers kunnen er kennismaken met de nieuwste technologieën. 

Koploper

Centraal in het geïntegreerde retailbeleid van de gemeente Den Haag staat de samenwerking met lokale, nationale en internationale stakeholders. Dat levert mooie resultaten op: zo is retail in Den Haag goed voor 24.000 banen, is Den Haag (na Amsterdam) de stad met de meeste internationale winkelketens en is Den Haag 'founding partner' van de Retail Innovatie Agenda, een initiatief voor het ontwikkelen van nieuwe kennis en oplossingen op het gebied van retail.

 

Wethouder Stedelijke Economie Karsten Klein: “We zetten structureel in op betere en compactere winkelgebieden. Het zijn er nu 68 in zowel de binnenstad als daarbuiten. Als gemeente investeren we jaarlijks 1,5 miljoen euro om te zorgen voor een goed en gezond ondernemersklimaat. En met succes. De winkelleegstand van slechts 4,6% is een goed voorbeeld dat onze aanpak werkt. Sterker nog, we kunnen wel zeggen dat de sector Den Haag tijdens de crisis op de been heeft gehouden. Door samen te werken met ondernemers, hen uit te dagen en te helpen professionaliseren is Den Haag koploper in retail.”

 

Store of the Future

Wie shopt in Den Haag, krijgt nu een inkijkje het winkelen van de toekomst. In elf winkels in de Haagse binnenstad kan het winkelend publiek tijdens Store of the Future Den Haag (van 13 oktober tot 6 november) kennis maken met de nieuwste technologieën en innovaties voor winkels. Zo staat bij de luxueuze kledingzaak Credo een interactieve passpiegel die in acht seconden een 360°-video van een outfit maakt. De klant kan daarna in de winkel, of thuis, rustig bekijken welke kleding het best bevalt. Bij kookwinkel DOK Cookware geeft een interactieve vloerprojectie het winkelend publiek productinformatie door middel van onder andere tutorialvideo’s. 

 

Op dinsdag 3 en dinsdag 24 oktober organiseert het Haags Retailpunt een pitchwedstrijd voor winkelgebieden en creatieve bureaus. Aanmelden voor de pitchavonden is mogelijk via de website van het Haags Retailpunt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Back to top