Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt | RetailDetail

Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt

Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt

Albert Heijn krijgt volgend jaar een plaats in de kelder van Post Plaza op de Korenmarkt in Gent. Het wordt meteen de derde vestiging van de Nederlandse distributeur in de Arteveldestad.

Derde Gentse winkel voor Albert Heijn

Albert Heijn heeft in Gent reeds winkels aan de Ghelamco Arena, waar voetbalclub AA Gent zijn thuiswedstrijden afhaspelt, en aan de Overpoort, een populaire uitgangsbuurt. Nu komt daar dus een vestiging in het voormalige postgebouw aan de Korenmarkt bij.

 

Het contract is getekend, bevestigde Ignace De Paepe, de eigenaar van Post Plaza, aan Het Nieuwsblad. Wie er in de andere winkels van het project komt, is nog niet bekend. Er wordt nog onderhandeld met drie partijen, maar onder meer de naam van Apple ging al over de tong.

 

Oud winkelcentrum draaide niet

De Albert Heijn in Post Plaza komt in het souterrain. Dat krijgt trouwens een nieuwe ingang naast de bestaande trappenpartij, die het winkelcentrum ook meer visibiliteit moet geven.

 

De Paepe en zijn MG-groep kochten de gelijkvloerse verdieping en het souterrain van Post Plaza in mei 2013 uit de boedel van het failliete Posthotel, een firma rond de Nederlandse groep Merwede. Die zag het tiental winkels dat er in de opening van het winkelcentrum in 2001 gevestigd was geleidelijk aan vertrekken, waarna de jongste maanden alleen broodjeszaak Hotspot overbleef. Het doel om de vertrekkende kleine gebruikers te vervangen door een grote huurder mislukte.

 

MG is trouwens erg actief in Gent: aan de vrijdagmarkt opent de groep in september nog een nieuw project met Primark, H&M, Lola&Liza, Bart Smit, Planet Yoghurt en Coop Apotheken als huurders.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.