Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt | RetailDetail

Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt

Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt

Albert Heijn krijgt volgend jaar een plaats in de kelder van Post Plaza op de Korenmarkt in Gent. Het wordt meteen de derde vestiging van de Nederlandse distributeur in de Arteveldestad.

Derde Gentse winkel voor Albert Heijn

Albert Heijn heeft in Gent reeds winkels aan de Ghelamco Arena, waar voetbalclub AA Gent zijn thuiswedstrijden afhaspelt, en aan de Overpoort, een populaire uitgangsbuurt. Nu komt daar dus een vestiging in het voormalige postgebouw aan de Korenmarkt bij.

 

Het contract is getekend, bevestigde Ignace De Paepe, de eigenaar van Post Plaza, aan Het Nieuwsblad. Wie er in de andere winkels van het project komt, is nog niet bekend. Er wordt nog onderhandeld met drie partijen, maar onder meer de naam van Apple ging al over de tong.

 

Oud winkelcentrum draaide niet

De Albert Heijn in Post Plaza komt in het souterrain. Dat krijgt trouwens een nieuwe ingang naast de bestaande trappenpartij, die het winkelcentrum ook meer visibiliteit moet geven.

 

De Paepe en zijn MG-groep kochten de gelijkvloerse verdieping en het souterrain van Post Plaza in mei 2013 uit de boedel van het failliete Posthotel, een firma rond de Nederlandse groep Merwede. Die zag het tiental winkels dat er in de opening van het winkelcentrum in 2001 gevestigd was geleidelijk aan vertrekken, waarna de jongste maanden alleen broodjeszaak Hotspot overbleef. Het doel om de vertrekkende kleine gebruikers te vervangen door een grote huurder mislukte.

 

MG is trouwens erg actief in Gent: aan de vrijdagmarkt opent de groep in september nog een nieuw project met Primark, H&M, Lola&Liza, Bart Smit, Planet Yoghurt en Coop Apotheken als huurders.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Back to top