Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt

Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt

Albert Heijn krijgt volgend jaar een plaats in de kelder van Post Plaza op de Korenmarkt in Gent. Het wordt meteen de derde vestiging van de Nederlandse distributeur in de Arteveldestad.

Derde Gentse winkel voor Albert Heijn

Albert Heijn heeft in Gent reeds winkels aan de Ghelamco Arena, waar voetbalclub AA Gent zijn thuiswedstrijden afhaspelt, en aan de Overpoort, een populaire uitgangsbuurt. Nu komt daar dus een vestiging in het voormalige postgebouw aan de Korenmarkt bij.

 

Het contract is getekend, bevestigde Ignace De Paepe, de eigenaar van Post Plaza, aan Het Nieuwsblad. Wie er in de andere winkels van het project komt, is nog niet bekend. Er wordt nog onderhandeld met drie partijen, maar onder meer de naam van Apple ging al over de tong.

 

Oud winkelcentrum draaide niet

De Albert Heijn in Post Plaza komt in het souterrain. Dat krijgt trouwens een nieuwe ingang naast de bestaande trappenpartij, die het winkelcentrum ook meer visibiliteit moet geven.

 

De Paepe en zijn MG-groep kochten de gelijkvloerse verdieping en het souterrain van Post Plaza in mei 2013 uit de boedel van het failliete Posthotel, een firma rond de Nederlandse groep Merwede. Die zag het tiental winkels dat er in de opening van het winkelcentrum in 2001 gevestigd was geleidelijk aan vertrekken, waarna de jongste maanden alleen broodjeszaak Hotspot overbleef. Het doel om de vertrekkende kleine gebruikers te vervangen door een grote huurder mislukte.

 

MG is trouwens erg actief in Gent: aan de vrijdagmarkt opent de groep in september nog een nieuw project met Primark, H&M, Lola&Liza, Bart Smit, Planet Yoghurt en Coop Apotheken als huurders.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top