Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt

Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt

Albert Heijn krijgt volgend jaar een plaats in de kelder van Post Plaza op de Korenmarkt in Gent. Het wordt meteen de derde vestiging van de Nederlandse distributeur in de Arteveldestad.

Derde Gentse winkel voor Albert Heijn

Albert Heijn heeft in Gent reeds winkels aan de Ghelamco Arena, waar voetbalclub AA Gent zijn thuiswedstrijden afhaspelt, en aan de Overpoort, een populaire uitgangsbuurt. Nu komt daar dus een vestiging in het voormalige postgebouw aan de Korenmarkt bij.

 

Het contract is getekend, bevestigde Ignace De Paepe, de eigenaar van Post Plaza, aan Het Nieuwsblad. Wie er in de andere winkels van het project komt, is nog niet bekend. Er wordt nog onderhandeld met drie partijen, maar onder meer de naam van Apple ging al over de tong.

 

Oud winkelcentrum draaide niet

De Albert Heijn in Post Plaza komt in het souterrain. Dat krijgt trouwens een nieuwe ingang naast de bestaande trappenpartij, die het winkelcentrum ook meer visibiliteit moet geven.

 

De Paepe en zijn MG-groep kochten de gelijkvloerse verdieping en het souterrain van Post Plaza in mei 2013 uit de boedel van het failliete Posthotel, een firma rond de Nederlandse groep Merwede. Die zag het tiental winkels dat er in de opening van het winkelcentrum in 2001 gevestigd was geleidelijk aan vertrekken, waarna de jongste maanden alleen broodjeszaak Hotspot overbleef. Het doel om de vertrekkende kleine gebruikers te vervangen door een grote huurder mislukte.

 

MG is trouwens erg actief in Gent: aan de vrijdagmarkt opent de groep in september nog een nieuw project met Primark, H&M, Lola&Liza, Bart Smit, Planet Yoghurt en Coop Apotheken als huurders.

Tags: