Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt | RetailDetail

Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt

Derde Gentse Albert Heijn aan Korenmarkt

Albert Heijn krijgt volgend jaar een plaats in de kelder van Post Plaza op de Korenmarkt in Gent. Het wordt meteen de derde vestiging van de Nederlandse distributeur in de Arteveldestad.

Derde Gentse winkel voor Albert Heijn

Albert Heijn heeft in Gent reeds winkels aan de Ghelamco Arena, waar voetbalclub AA Gent zijn thuiswedstrijden afhaspelt, en aan de Overpoort, een populaire uitgangsbuurt. Nu komt daar dus een vestiging in het voormalige postgebouw aan de Korenmarkt bij.

 

Het contract is getekend, bevestigde Ignace De Paepe, de eigenaar van Post Plaza, aan Het Nieuwsblad. Wie er in de andere winkels van het project komt, is nog niet bekend. Er wordt nog onderhandeld met drie partijen, maar onder meer de naam van Apple ging al over de tong.

 

Oud winkelcentrum draaide niet

De Albert Heijn in Post Plaza komt in het souterrain. Dat krijgt trouwens een nieuwe ingang naast de bestaande trappenpartij, die het winkelcentrum ook meer visibiliteit moet geven.

 

De Paepe en zijn MG-groep kochten de gelijkvloerse verdieping en het souterrain van Post Plaza in mei 2013 uit de boedel van het failliete Posthotel, een firma rond de Nederlandse groep Merwede. Die zag het tiental winkels dat er in de opening van het winkelcentrum in 2001 gevestigd was geleidelijk aan vertrekken, waarna de jongste maanden alleen broodjeszaak Hotspot overbleef. Het doel om de vertrekkende kleine gebruikers te vervangen door een grote huurder mislukte.

 

MG is trouwens erg actief in Gent: aan de vrijdagmarkt opent de groep in september nog een nieuw project met Primark, H&M, Lola&Liza, Bart Smit, Planet Yoghurt en Coop Apotheken als huurders.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.