Dison Retail Park bij Verviers verkocht voor 6,5 miljoen euro

Dison Retail Park bij Verviers verkocht voor 6,5 miljoen euro
De Vincentiis Group & Partners uit Maasmechelen heeft het Immo Dison Retail Park vlakbij Verviers verkocht aan een privé-investeerder. Dat meldt de Belgische poot van vastgoedmakelaar Jones Lang LaSalle, dat bij de verkoop adviseerde. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 6,5 miljoen euro.

Het Immo Dison Retail Park ligt aan de Rue Albert 1er in Dison - vlakbij de oprit van de E42 - en werd in 2009 opgetrokken op de terreinen van een oude melkfabriek. Het biedt 6.383 m² winkelruimte en is momenteel verhuurd aan Intermarché, O’Cool, Kruidvat, Jouets Broze (een speelgoedketen die vooral in het Zuiden van het land actief is), Zeeman en Charles Vögele.

 

Het bedrag van 6,5 miljoen euro komt overeen met een netto aanvangsrendement van ongeveer 7,5%, zo meldt Jones Lang LaSalle nog.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Besix bouwt winkelcentrum in Namen, City Mall in Verviers

02/12/2016

De handelsrechtbank van Brussel heeft Besix aangeduid als de ontwikkelaar van het winkelcentrum Côté Verre in Namen. Voor het winkelcentrum Au fil de l’eau in Verviers werd dan weer City Mall uit Brussel aangeduid.

Colruyt nieuwe eigenaar van Bergpoort-site in Sint-Pieters-Leeuw

01/12/2016

Eind oktober werd de Bergpoort-site, waar de gemeente Sint-Pieters-Leeuw tot vorig jaar een gemeenteloods en een containerpark uitbaatte, openbaar verkocht. Op de recentste gemeenteraad is nu bevestigd dat het hoogste bod afkomstig is van Colruyt: 2.975.000 euro.

Supermarktwonen moet ruimte supermarkten beter benutten

30/11/2016

Uit een onderzoek van de KU Leuven en de Universiteit Gent blijkt dat heel wat sites van supermarkten veel beter benut kunnen worden. Zo kunnen er boven honderden supermarkten woningen komen, bijvoorbeeld op daken waar nu geparkeerd wordt.

Aantal retailparken in opmars

21/11/2016

In België is het aantal retailparken volgens de Group Hugo Ceusters – SCMS aan een opmars bezig: elk jaar komen er gemiddeld twee tot drie bij, al wordt daarbij wel vaker gekozen voor een kleinere oppervlakte.

Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen

17/11/2016

Ontwikkelaar Equilis heeft de procedure opgestart om het splinternieuwe winkelcentrum Docks Bruxsel van de hand te doen. Als het van Equilis afhangt, wordt de verkoop volgend jaar al afgerond.

Neo-project rond Heizel nog steeds op schema voor 2021

17/11/2016

De ontwikkeling van Neo, het project voor de herontwikkeling van de buurt rond de Heizel in Brussel, zit nog steeds op schema. Van dat project maakt ook het winkelcentrum The Mall of Europe deel uit.

Back to top