Docks Bruxsel vindt vijf nieuwe huurders

Foto: CapturePB / Shutterstock.com

Het Brusselse winkelcentrum Docks Bruxsel bestrijdt de leegloop met vijf nieuwe winkelopeningen. Eind juli kwam Holland & Barrett erbij, in september en oktober volgen nog vier internationale ketens.

 

Zomer van komen en gaan

Docks Bruxsel laat weten dat het vijf nieuwe huurders heeft weten te strikken. Op 27 juli opende Holland & Barrett als eerste van de reeks een vestiging in het Brusselse winkelcentrum. Ondertussen zijn ook de verbouwingen bezig voor nog vier openingen in september en oktober: Hema, Jack & Jones, Only en Snipes openen er dan de deuren.

 

Met het nieuws reageert Docks op de recente berichten over een leegloop: in juni raakte bekend dat twaalf retailers wegtrekken uit het winkelcentrum en verschillende handelaars de huurprijs wilden heronderhandelen bij de vernieuwing van hun contract. Het winkelcentrum bestaat inmiddels drie jaar en dus vervalt voor sommige huurders de huurtermijn.

 

Onder andere supermarktketen Match sloot er de deuren wegens te onrendabel. Toch ontkent Docks Bruxsel dat het zou kampen met tegenvallende bezoekersaantallen: "2019 laat tot nu toe uitstekende bezoekersaantallen zien", klinkt het tegenover het lokale nieuwsmedium Bruzz.