Essentiel opent eerste accessoirewinkel | RetailDetail

Essentiel opent eerste accessoirewinkel

Essentiel opent eerste accessoirewinkel

Modeketen Essentiel opent binnenkort zijn eerste accessoirewinkel, in de Lombardenvest in Antwerpen. Hij komt naast een bestaande winkel van het merk, waar damesmode wordt verkocht. In andere bestaande Essentiel-winkels zullen dan weer accessoirehoekjes worden ingericht.

Ook internationale expansie

Eind september opent Essentiel een tweede Parijse winkel voor damesmode in de rue du Marché Saint-Honoré in Parijs. Later dit jaar volgt er nog een aparte hoek in het warenhuis Printemps.

 

De keten heeft momenteel 23 eigen winkels, waarvan 21 in België en twee bij onze Zuiderburen. In landen zoals Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië werkt Essentiel met groothandelaars.

 

Essentiel heeft zijn thuisbasis in Antwerpen. Het merk werd in 1999 gelanceerd door Esfandiar Eghtessadi, de zoon van een Iraanse vader en ontwerpster Nicole Cadine.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.