Essentiel opent eerste accessoirewinkel

Essentiel opent eerste accessoirewinkel

Modeketen Essentiel opent binnenkort zijn eerste accessoirewinkel, in de Lombardenvest in Antwerpen. Hij komt naast een bestaande winkel van het merk, waar damesmode wordt verkocht. In andere bestaande Essentiel-winkels zullen dan weer accessoirehoekjes worden ingericht.

Ook internationale expansie

Eind september opent Essentiel een tweede Parijse winkel voor damesmode in de rue du Marché Saint-Honoré in Parijs. Later dit jaar volgt er nog een aparte hoek in het warenhuis Printemps.

 

De keten heeft momenteel 23 eigen winkels, waarvan 21 in België en twee bij onze Zuiderburen. In landen zoals Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië werkt Essentiel met groothandelaars.

 

Essentiel heeft zijn thuisbasis in Antwerpen. Het merk werd in 1999 gelanceerd door Esfandiar Eghtessadi, de zoon van een Iraanse vader en ontwerpster Nicole Cadine.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top