Essentiel opent eerste accessoirewinkel | RetailDetail

Essentiel opent eerste accessoirewinkel

Essentiel opent eerste accessoirewinkel

Modeketen Essentiel opent binnenkort zijn eerste accessoirewinkel, in de Lombardenvest in Antwerpen. Hij komt naast een bestaande winkel van het merk, waar damesmode wordt verkocht. In andere bestaande Essentiel-winkels zullen dan weer accessoirehoekjes worden ingericht.

Ook internationale expansie

Eind september opent Essentiel een tweede Parijse winkel voor damesmode in de rue du Marché Saint-Honoré in Parijs. Later dit jaar volgt er nog een aparte hoek in het warenhuis Printemps.

 

De keten heeft momenteel 23 eigen winkels, waarvan 21 in België en twee bij onze Zuiderburen. In landen zoals Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië werkt Essentiel met groothandelaars.

 

Essentiel heeft zijn thuisbasis in Antwerpen. Het merk werd in 1999 gelanceerd door Esfandiar Eghtessadi, de zoon van een Iraanse vader en ontwerpster Nicole Cadine.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.