Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde

Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde

Modeketen C&A heeft zopas zijn huurcontract voor het kantorencomplex Senneberg in Vilvoorde verlengd voor een periode van twaalf jaar. Dat werd bekend in de marge van het nieuws dat vastgoedeigenaar Redevco het complex heeft verkocht aan de Franse financiële privé-groep Financière Techeyné.

Europees HQ en inkoopafdelingen

Het kantorencomplex aan de Jean Monnetlaan in Vilvoorde biedt onderdak aan een van de twee hoofdkantoren van C&A (het andere is in Düsseldorf) en aan de Europese inkoopafdelingen van de internationale kledingketen. Het gebouw, dat halfweg de jaren 90 werd opgetrokken en destijds 1 miljard frank kostte, beslaat ongeveer 35.000 m² kantoorruimte en biedt parkeergelegenheid voor 591 wagens.

 

Het complex was totnogtoe eigendom van vastgoedontwikkelaar Redevco, maar is nu voor een onbekend bedrag gekocht door de Franse financiële privé-groep Financière Techeyné. Die beheert intussen al meer dan 500.000 m² commercieel vastgoed, kantoren en residentieel vastgoed (inclusief studentenkamers). Volgens Redevco en adviseur Cushman & Wakefield gaat het voor de Brusselse periferie om de eerste transactie van deze omvang in jaren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Back to top