Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde | RetailDetail

Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde

Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde

Modeketen C&A heeft zopas zijn huurcontract voor het kantorencomplex Senneberg in Vilvoorde verlengd voor een periode van twaalf jaar. Dat werd bekend in de marge van het nieuws dat vastgoedeigenaar Redevco het complex heeft verkocht aan de Franse financiële privé-groep Financière Techeyné.

Europees HQ en inkoopafdelingen

Het kantorencomplex aan de Jean Monnetlaan in Vilvoorde biedt onderdak aan een van de twee hoofdkantoren van C&A (het andere is in Düsseldorf) en aan de Europese inkoopafdelingen van de internationale kledingketen. Het gebouw, dat halfweg de jaren 90 werd opgetrokken en destijds 1 miljard frank kostte, beslaat ongeveer 35.000 m² kantoorruimte en biedt parkeergelegenheid voor 591 wagens.

 

Het complex was totnogtoe eigendom van vastgoedontwikkelaar Redevco, maar is nu voor een onbekend bedrag gekocht door de Franse financiële privé-groep Financière Techeyné. Die beheert intussen al meer dan 500.000 m² commercieel vastgoed, kantoren en residentieel vastgoed (inclusief studentenkamers). Volgens Redevco en adviseur Cushman & Wakefield gaat het voor de Brusselse periferie om de eerste transactie van deze omvang in jaren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Back to top