Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde | RetailDetail

Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde

Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde

Modeketen C&A heeft zopas zijn huurcontract voor het kantorencomplex Senneberg in Vilvoorde verlengd voor een periode van twaalf jaar. Dat werd bekend in de marge van het nieuws dat vastgoedeigenaar Redevco het complex heeft verkocht aan de Franse financiële privé-groep Financière Techeyné.

Europees HQ en inkoopafdelingen

Het kantorencomplex aan de Jean Monnetlaan in Vilvoorde biedt onderdak aan een van de twee hoofdkantoren van C&A (het andere is in Düsseldorf) en aan de Europese inkoopafdelingen van de internationale kledingketen. Het gebouw, dat halfweg de jaren 90 werd opgetrokken en destijds 1 miljard frank kostte, beslaat ongeveer 35.000 m² kantoorruimte en biedt parkeergelegenheid voor 591 wagens.

 

Het complex was totnogtoe eigendom van vastgoedontwikkelaar Redevco, maar is nu voor een onbekend bedrag gekocht door de Franse financiële privé-groep Financière Techeyné. Die beheert intussen al meer dan 500.000 m² commercieel vastgoed, kantoren en residentieel vastgoed (inclusief studentenkamers). Volgens Redevco en adviseur Cushman & Wakefield gaat het voor de Brusselse periferie om de eerste transactie van deze omvang in jaren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken.