Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde

Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde

Modeketen C&A heeft zopas zijn huurcontract voor het kantorencomplex Senneberg in Vilvoorde verlengd voor een periode van twaalf jaar. Dat werd bekend in de marge van het nieuws dat vastgoedeigenaar Redevco het complex heeft verkocht aan de Franse financiële privé-groep Financière Techeyné.

Europees HQ en inkoopafdelingen

Het kantorencomplex aan de Jean Monnetlaan in Vilvoorde biedt onderdak aan een van de twee hoofdkantoren van C&A (het andere is in Düsseldorf) en aan de Europese inkoopafdelingen van de internationale kledingketen. Het gebouw, dat halfweg de jaren 90 werd opgetrokken en destijds 1 miljard frank kostte, beslaat ongeveer 35.000 m² kantoorruimte en biedt parkeergelegenheid voor 591 wagens.

 

Het complex was totnogtoe eigendom van vastgoedontwikkelaar Redevco, maar is nu voor een onbekend bedrag gekocht door de Franse financiële privé-groep Financière Techeyné. Die beheert intussen al meer dan 500.000 m² commercieel vastgoed, kantoren en residentieel vastgoed (inclusief studentenkamers). Volgens Redevco en adviseur Cushman & Wakefield gaat het voor de Brusselse periferie om de eerste transactie van deze omvang in jaren.

Tags: