Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde

Europees hoofdkwartier C&A nog zeker 12 jaar in Vilvoorde

Modeketen C&A heeft zopas zijn huurcontract voor het kantorencomplex Senneberg in Vilvoorde verlengd voor een periode van twaalf jaar. Dat werd bekend in de marge van het nieuws dat vastgoedeigenaar Redevco het complex heeft verkocht aan de Franse financiële privé-groep Financière Techeyné.

Europees HQ en inkoopafdelingen

Het kantorencomplex aan de Jean Monnetlaan in Vilvoorde biedt onderdak aan een van de twee hoofdkantoren van C&A (het andere is in Düsseldorf) en aan de Europese inkoopafdelingen van de internationale kledingketen. Het gebouw, dat halfweg de jaren 90 werd opgetrokken en destijds 1 miljard frank kostte, beslaat ongeveer 35.000 m² kantoorruimte en biedt parkeergelegenheid voor 591 wagens.

 

Het complex was totnogtoe eigendom van vastgoedontwikkelaar Redevco, maar is nu voor een onbekend bedrag gekocht door de Franse financiële privé-groep Financière Techeyné. Die beheert intussen al meer dan 500.000 m² commercieel vastgoed, kantoren en residentieel vastgoed (inclusief studentenkamers). Volgens Redevco en adviseur Cushman & Wakefield gaat het voor de Brusselse periferie om de eerste transactie van deze omvang in jaren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bouw nieuwe winkelsite in Lier gestart

16/11/2017

Deze week zijn de grondwerken gestart voor een nieuwe winkelsite langs de Antwerpsesteenweg in Lier. Onder meer Decathlon en het gloednieuwe woonwinkelconcept Ygo hebben hun komst al bevestigd.

Toekomstig winkelcentrum Verviers zoekt nieuwe naam

16/11/2017

De groep City Mall, die sinds kort het project Au fil de l’eau in Verviers in handen heeft, is op zoek naar een nieuwe naam voor het winkelcentrum. Die naam strookt immers niet helemaal met de werkelijkheid en is bezoedeld door jaren van getouwtrek rond het centrum.

Mitiska Reim koopt eerste Franse retailpark

06/11/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Mitiska Reim betreedt nu ook de Franse retailmarkt met de aankoop van een retailpark in de omgeving van Caen. Eerder dit jaar nam het bedrijf al retailparken over in Duitsland, Roemenië en Spanje. 

Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Back to top