Familie Cattelain neemt pakket vastgoed over van Equilis

Familie Cattelain neemt pakket vastgoed over van Equilis

Projectontwikkelaar Equilis (bekend van Docks Bruxsel) heeft een portefeuille van commerciële activa verkocht aan de Société de l'Argayon van de familie Cattelain. De operatie moet geld vrijmaken voor nieuwe investeringen.

Tal van realisaties verkocht

De verkoop slaat op een totaal van 46.000 m² aan commercieel vastgoed in Eigenbrakel (Manufacture 65), Gembloers, Gozée, Grâce-Hollogne, Hyon, La Louvière, Maisières (Les Portes de Maisières), Sint-Genesius-Rode en Tubeke. De betrokken panden zijn voor 99 procent verhuurd.

 

Verkoper Equilis, in handen van de familie Mestdagh, wil met de transactie geld vrijmaken voor nieuwe investeringen in de handel, de herinrichting van in onbruik geraakte industrieterreinen, woningen en serviceflats. De ambitie is om het grootste deel van de operaties in het buitenland te doen. Het is overigens niet de eerste keer dat Equilis afgewerkte projecten ten gelde maakt om met de opbrengst nieuwe projecten te kunnen ontwikkelen.

 

Koper Société de l'Argayon is een familiale vastgoedinvesteringsmaatschappij die haar accent heeft verlegd van residentieel naar commercieel onroerend goed. Dit laatste maakt nu al 80% van haar portefeuille uit. De Société is in handen van de discrete familie Cattelain, die volgens de website De Rijkste Belgen de vennootschap Vervenne et Van Belle uit Anderlecht, een marktleider in het verdelen van tapkranen voor de horeca, controleert. Ook het bedrijf Graham uit Kasteelbrakel, een distributeur van tuinartikelen, behoort tot de familiale groep.

Tags: