Familie Cattelain neemt pakket vastgoed over van Equilis

Familie Cattelain neemt pakket vastgoed over van Equilis

Projectontwikkelaar Equilis (bekend van Docks Bruxsel) heeft een portefeuille van commerciële activa verkocht aan de Société de l'Argayon van de familie Cattelain. De operatie moet geld vrijmaken voor nieuwe investeringen.

Tal van realisaties verkocht

De verkoop slaat op een totaal van 46.000 m² aan commercieel vastgoed in Eigenbrakel (Manufacture 65), Gembloers, Gozée, Grâce-Hollogne, Hyon, La Louvière, Maisières (Les Portes de Maisières), Sint-Genesius-Rode en Tubeke. De betrokken panden zijn voor 99 procent verhuurd.

 

Verkoper Equilis, in handen van de familie Mestdagh, wil met de transactie geld vrijmaken voor nieuwe investeringen in de handel, de herinrichting van in onbruik geraakte industrieterreinen, woningen en serviceflats. De ambitie is om het grootste deel van de operaties in het buitenland te doen. Het is overigens niet de eerste keer dat Equilis afgewerkte projecten ten gelde maakt om met de opbrengst nieuwe projecten te kunnen ontwikkelen.

 

Koper Société de l'Argayon is een familiale vastgoedinvesteringsmaatschappij die haar accent heeft verlegd van residentieel naar commercieel onroerend goed. Dit laatste maakt nu al 80% van haar portefeuille uit. De Société is in handen van de discrete familie Cattelain, die volgens de website De Rijkste Belgen de vennootschap Vervenne et Van Belle uit Anderlecht, een marktleider in het verdelen van tapkranen voor de horeca, controleert. Ook het bedrijf Graham uit Kasteelbrakel, een distributeur van tuinartikelen, behoort tot de familiale groep.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

11/01/2018

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

Opnieuw twee vergunningen Driespoort Shoppingpark vernietigd

05/01/2018

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft opnieuw twee bouwvergunningen voor het Driespoort Shoppingpark in de vuilnisbak gekieperd. De uitbaters van het winkelcentrum stellen echter dat het nog steeds volledig vergund is.

Back to top