Familie Cattelain neemt pakket vastgoed over van Equilis | RetailDetail

Familie Cattelain neemt pakket vastgoed over van Equilis

Familie Cattelain neemt pakket vastgoed over van Equilis

Projectontwikkelaar Equilis (bekend van Docks Bruxsel) heeft een portefeuille van commerciële activa verkocht aan de Société de l'Argayon van de familie Cattelain. De operatie moet geld vrijmaken voor nieuwe investeringen.

Tal van realisaties verkocht

De verkoop slaat op een totaal van 46.000 m² aan commercieel vastgoed in Eigenbrakel (Manufacture 65), Gembloers, Gozée, Grâce-Hollogne, Hyon, La Louvière, Maisières (Les Portes de Maisières), Sint-Genesius-Rode en Tubeke. De betrokken panden zijn voor 99 procent verhuurd.

 

Verkoper Equilis, in handen van de familie Mestdagh, wil met de transactie geld vrijmaken voor nieuwe investeringen in de handel, de herinrichting van in onbruik geraakte industrieterreinen, woningen en serviceflats. De ambitie is om het grootste deel van de operaties in het buitenland te doen. Het is overigens niet de eerste keer dat Equilis afgewerkte projecten ten gelde maakt om met de opbrengst nieuwe projecten te kunnen ontwikkelen.

 

Koper Société de l'Argayon is een familiale vastgoedinvesteringsmaatschappij die haar accent heeft verlegd van residentieel naar commercieel onroerend goed. Dit laatste maakt nu al 80% van haar portefeuille uit. De Société is in handen van de discrete familie Cattelain, die volgens de website De Rijkste Belgen de vennootschap Vervenne et Van Belle uit Anderlecht, een marktleider in het verdelen van tapkranen voor de horeca, controleert. Ook het bedrijf Graham uit Kasteelbrakel, een distributeur van tuinartikelen, behoort tot de familiale groep.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Back to top