Familie Cattelain neemt pakket vastgoed over van Equilis | RetailDetail

Familie Cattelain neemt pakket vastgoed over van Equilis

Familie Cattelain neemt pakket vastgoed over van Equilis

Projectontwikkelaar Equilis (bekend van Docks Bruxsel) heeft een portefeuille van commerciële activa verkocht aan de Société de l'Argayon van de familie Cattelain. De operatie moet geld vrijmaken voor nieuwe investeringen.

Tal van realisaties verkocht

De verkoop slaat op een totaal van 46.000 m² aan commercieel vastgoed in Eigenbrakel (Manufacture 65), Gembloers, Gozée, Grâce-Hollogne, Hyon, La Louvière, Maisières (Les Portes de Maisières), Sint-Genesius-Rode en Tubeke. De betrokken panden zijn voor 99 procent verhuurd.

 

Verkoper Equilis, in handen van de familie Mestdagh, wil met de transactie geld vrijmaken voor nieuwe investeringen in de handel, de herinrichting van in onbruik geraakte industrieterreinen, woningen en serviceflats. De ambitie is om het grootste deel van de operaties in het buitenland te doen. Het is overigens niet de eerste keer dat Equilis afgewerkte projecten ten gelde maakt om met de opbrengst nieuwe projecten te kunnen ontwikkelen.

 

Koper Société de l'Argayon is een familiale vastgoedinvesteringsmaatschappij die haar accent heeft verlegd van residentieel naar commercieel onroerend goed. Dit laatste maakt nu al 80% van haar portefeuille uit. De Société is in handen van de discrete familie Cattelain, die volgens de website De Rijkste Belgen de vennootschap Vervenne et Van Belle uit Anderlecht, een marktleider in het verdelen van tapkranen voor de horeca, controleert. Ook het bedrijf Graham uit Kasteelbrakel, een distributeur van tuinartikelen, behoort tot de familiale groep.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.