Gent krijgt eind 2016 een outlet center in The Loop | RetailDetail

Gent krijgt eind 2016 een outlet center in The Loop

Gent krijgt eind 2016 een outlet center in The Loop

Vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft plannen voor een groot outlet center in het Gentse "The Loop", de nieuwe stadswijk die verrijst in de schaduw van de Gentse IKEA en Flanders Expo. Het heeft daartoe de nodige terreinen gekocht via zijn 75%-dochter Schoonmeers Bugten.

Mikken op Gentenaars én toeristen

Het center zal ongeveer 3.000 ondergrondse parkeerplaatsen bieden en dankzij een nieuwe tramhalte zal het slechts 15 minuten duren om het stadscentrum en het treinstation te bereiken. "Dankzij de uitstekende transportmogelijkheden en de nabijheid van het centrum van Gent, is het center perfect gelegen om een grote winkelattractie te worden voor de 13 miljoen toeristen die de Vlaamse regio elk jaar bezoeken", laat Banimmo nog weten.

 

Banimmo onderhandelt met een bekende specialist van outlet centers om dit nieuwe project in Gent samen te ontwikkelen en maakt zich sterk dat het center eind 2016 zijn deuren zal openen: "Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan en de sociaal-economische vergunning werden reeds verleend, de bouwvergunningen worden verwacht tegen midden 2014 en de start van de bouwwerken eind 2014."

 

Het project zal in twee fasen worden ontwikkeld, met een geplande opening eind 2016. In totaal moet het outlet center meer dan 2.000 voltijdse en deeltijdse jobs creëren.

 

Investering van 180 miljoen euro

Behalve een outlet center van 32.000 m² komt er op de aangekochte terreinen "Veld 12 Oost" en een gedeelte van "Veld 12 West" ook nog 14.500 m² recreatieruimte en 6.300 m² aan grote commerciële oppervlakten (zogeheten 'big boxes'). Er is ook nog ruimte voor 21.000 m² kantoren.

 

Het Gentse stadsbestuur heeft bij monde van verkoper SOGent (Stadsontwikellingsbedrijf Gent) wel nog een aantal economische randvoorwaarden bedongen. Zo moet het outletcenter een aanvulling worden bij het bestaande winkelaanbod in Gent en mag het geenszins concurreren met het winkelaanbod in de binnenstad. Voorts komt er ook een fonds ter promotie van "Gent Winkelstad" en op de site zal een toeristisch infopunt worden ingericht.

 

Met het enorme project is een totale investering van meer dan 180 miljoen euro gemoeid (samen te dragen met de outlet-partner).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.