Gent krijgt eind 2016 een outlet center in The Loop | RetailDetail

Gent krijgt eind 2016 een outlet center in The Loop

Gent krijgt eind 2016 een outlet center in The Loop

Vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft plannen voor een groot outlet center in het Gentse "The Loop", de nieuwe stadswijk die verrijst in de schaduw van de Gentse IKEA en Flanders Expo. Het heeft daartoe de nodige terreinen gekocht via zijn 75%-dochter Schoonmeers Bugten.

Mikken op Gentenaars én toeristen

Het center zal ongeveer 3.000 ondergrondse parkeerplaatsen bieden en dankzij een nieuwe tramhalte zal het slechts 15 minuten duren om het stadscentrum en het treinstation te bereiken. "Dankzij de uitstekende transportmogelijkheden en de nabijheid van het centrum van Gent, is het center perfect gelegen om een grote winkelattractie te worden voor de 13 miljoen toeristen die de Vlaamse regio elk jaar bezoeken", laat Banimmo nog weten.

 

Banimmo onderhandelt met een bekende specialist van outlet centers om dit nieuwe project in Gent samen te ontwikkelen en maakt zich sterk dat het center eind 2016 zijn deuren zal openen: "Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan en de sociaal-economische vergunning werden reeds verleend, de bouwvergunningen worden verwacht tegen midden 2014 en de start van de bouwwerken eind 2014."

 

Het project zal in twee fasen worden ontwikkeld, met een geplande opening eind 2016. In totaal moet het outlet center meer dan 2.000 voltijdse en deeltijdse jobs creëren.

 

Investering van 180 miljoen euro

Behalve een outlet center van 32.000 m² komt er op de aangekochte terreinen "Veld 12 Oost" en een gedeelte van "Veld 12 West" ook nog 14.500 m² recreatieruimte en 6.300 m² aan grote commerciële oppervlakten (zogeheten 'big boxes'). Er is ook nog ruimte voor 21.000 m² kantoren.

 

Het Gentse stadsbestuur heeft bij monde van verkoper SOGent (Stadsontwikellingsbedrijf Gent) wel nog een aantal economische randvoorwaarden bedongen. Zo moet het outletcenter een aanvulling worden bij het bestaande winkelaanbod in Gent en mag het geenszins concurreren met het winkelaanbod in de binnenstad. Voorts komt er ook een fonds ter promotie van "Gent Winkelstad" en op de site zal een toeristisch infopunt worden ingericht.

 

Met het enorme project is een totale investering van meer dan 180 miljoen euro gemoeid (samen te dragen met de outlet-partner).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Back to top