Gent krijgt eind 2016 een outlet center in The Loop | RetailDetail

Gent krijgt eind 2016 een outlet center in The Loop

Gent krijgt eind 2016 een outlet center in The Loop

Vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft plannen voor een groot outlet center in het Gentse "The Loop", de nieuwe stadswijk die verrijst in de schaduw van de Gentse IKEA en Flanders Expo. Het heeft daartoe de nodige terreinen gekocht via zijn 75%-dochter Schoonmeers Bugten.

Mikken op Gentenaars én toeristen

Het center zal ongeveer 3.000 ondergrondse parkeerplaatsen bieden en dankzij een nieuwe tramhalte zal het slechts 15 minuten duren om het stadscentrum en het treinstation te bereiken. "Dankzij de uitstekende transportmogelijkheden en de nabijheid van het centrum van Gent, is het center perfect gelegen om een grote winkelattractie te worden voor de 13 miljoen toeristen die de Vlaamse regio elk jaar bezoeken", laat Banimmo nog weten.

 

Banimmo onderhandelt met een bekende specialist van outlet centers om dit nieuwe project in Gent samen te ontwikkelen en maakt zich sterk dat het center eind 2016 zijn deuren zal openen: "Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan en de sociaal-economische vergunning werden reeds verleend, de bouwvergunningen worden verwacht tegen midden 2014 en de start van de bouwwerken eind 2014."

 

Het project zal in twee fasen worden ontwikkeld, met een geplande opening eind 2016. In totaal moet het outlet center meer dan 2.000 voltijdse en deeltijdse jobs creëren.

 

Investering van 180 miljoen euro

Behalve een outlet center van 32.000 m² komt er op de aangekochte terreinen "Veld 12 Oost" en een gedeelte van "Veld 12 West" ook nog 14.500 m² recreatieruimte en 6.300 m² aan grote commerciële oppervlakten (zogeheten 'big boxes'). Er is ook nog ruimte voor 21.000 m² kantoren.

 

Het Gentse stadsbestuur heeft bij monde van verkoper SOGent (Stadsontwikellingsbedrijf Gent) wel nog een aantal economische randvoorwaarden bedongen. Zo moet het outletcenter een aanvulling worden bij het bestaande winkelaanbod in Gent en mag het geenszins concurreren met het winkelaanbod in de binnenstad. Voorts komt er ook een fonds ter promotie van "Gent Winkelstad" en op de site zal een toeristisch infopunt worden ingericht.

 

Met het enorme project is een totale investering van meer dan 180 miljoen euro gemoeid (samen te dragen met de outlet-partner).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.