Gentse binnenstad is een winkelstraatje rijker

Gentse binnenstad is een winkelstraatje rijker

Gentse binnenstad is een winkelstraatje rijker
Foto Matexi

De Gentse Kouterdreef, een steegje dat de Kalandeberg met de Kouter verbindt, is sinds dit weekend de thuishaven van alvast Calvin Klein Underwear, Gant, Juttu en Tommy Hilfiger. Winkelaars zullen de winkelstraat wel moeten delen met koning Auto.

Niet autovrij

Vijf jaar hebben de werken in beslag genomen, maar de Kouterdreef is eindelijk klaar voor zijn nieuwe rol als winkelstraat in de Gentse binnenstad. Het steegje tussen de Kouter en de Kalandeberg kreeg een totale make-over: het wegdek werd opgebroken en breder gemaakt; een bankkantoor en een groot appartementsgebouw werden er verbouwd tot een nieuw stukje binnenstad. Daarbij moest projectontwikkelaar Matexi ook een zestig meter lange, beschermde gevelmuur integreren, zonder ze af te breken.

 

Het straatje wordt voorlopig niet autovrij, al rijden er in de praktijk geen auto's omdat de omgevingswerken nog niet helemaal afgerond zijn. Het straatje werd al voor de werken ingekleurd als doorgangsstraat en uitvalsweg voor parking Center in de Korte Meer. "Dat is nodig," zegt Filip Watteeuw, de Gentse schepen van Mobiliteit: "Een tweede traject uit de parking via de Kouterdreef moet de naastliggende Voldersstraat - een drukke fietsas - ontlasten."

 

De Kouterdreef, dat alvast winkels van Calvin Klein Underwear, Ralet, Gant, Juttu, Tommy Hilfiger en River Woods zal huisvesten, werd vrijdag feestelijk geopend. Twee panden staan nog te huur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

“Alle retailers moeten zichzelf heruitvinden”

10/04/2018

Meer dan ooit is het de consument die beslist welke richting de retailmarkt uitgaat. Winkelketens moeten zichzelf heruitvinden, hun concepten in vraag stellen. Dat zeggen Jean Baheux en Jonathan Delguste van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.

Gunstig (tussen)advies voor Brussels Neo-project

29/03/2018

De Overlegcommissie van het Brussels Gewest heeft een gunstig advies uitgebracht voor de aanvraag van het stedenbouwkundig attest van Neo, het grote herbestemmingsproject op de Heizelvlakte waar ook een groot shoppingcenter moet verrijzen.