Gentse binnenstad is een winkelstraatje rijker

Gentse binnenstad is een winkelstraatje rijker

Gentse binnenstad is een winkelstraatje rijker
Foto Matexi

De Gentse Kouterdreef, een steegje dat de Kalandeberg met de Kouter verbindt, is sinds dit weekend de thuishaven van alvast Calvin Klein Underwear, Gant, Juttu en Tommy Hilfiger. Winkelaars zullen de winkelstraat wel moeten delen met koning Auto.

Niet autovrij

Vijf jaar hebben de werken in beslag genomen, maar de Kouterdreef is eindelijk klaar voor zijn nieuwe rol als winkelstraat in de Gentse binnenstad. Het steegje tussen de Kouter en de Kalandeberg kreeg een totale make-over: het wegdek werd opgebroken en breder gemaakt; een bankkantoor en een groot appartementsgebouw werden er verbouwd tot een nieuw stukje binnenstad. Daarbij moest projectontwikkelaar Matexi ook een zestig meter lange, beschermde gevelmuur integreren, zonder ze af te breken.

 

Het straatje wordt voorlopig niet autovrij, al rijden er in de praktijk geen auto's omdat de omgevingswerken nog niet helemaal afgerond zijn. Het straatje werd al voor de werken ingekleurd als doorgangsstraat en uitvalsweg voor parking Center in de Korte Meer. "Dat is nodig," zegt Filip Watteeuw, de Gentse schepen van Mobiliteit: "Een tweede traject uit de parking via de Kouterdreef moet de naastliggende Voldersstraat - een drukke fietsas - ontlasten."

 

De Kouterdreef, dat alvast winkels van Calvin Klein Underwear, Ralet, Gant, Juttu, Tommy Hilfiger en River Woods zal huisvesten, werd vrijdag feestelijk geopend. Twee panden staan nog te huur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.