Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

 

Groot protest

Er is flink wat weerstand in Wanze tegen de komst van het winkelcentrum Mercure aan de Chaussée de Wavre, vlak bij de plaatselijke Delhaize-vestiging. Dat blijkt nu het openbaar onderzoek is afgesloten: dat leverde immers meer dan duizend klachten op. Niet weinig voor een gemeente met 13.000 inwoners “van wie er 9.000 mogen stemmen, een niet-onbelangrijk detail op acht maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen”, merkt de RTBF fijntjes op.

 

De nieuwe cijfers komen boven op die van een bevraging door oppositiepartij Ecolo, waarbij liefst 55,5 % van de 637 ondervraagde personen zich tegen de komst van het winkelcentrum kantte.

 

In de krant L’Avenir toont promotor Pascal Delfosse zich ‘strijdvaardig’: hij wijst erop dat het project perfect beantwoordt aan het gemeentelijk ruimtelijk plan dat in 2004 werd opgemaakt en dat het gemeentebestuur eerder al positieve adviezen had gegeven. Maar, zo zeggen de tegenstanders, intussen is de situatie veranderd: onder meer in het naburige Ben-Ahin, op amper anderhalve kilometer, zijn er flink wat grote baanwinkels bijgekomen. “Er is dus geen nood aan zo’n winkelcentrum, en al zeker niet op zo’n grote schaal”, klinkt het.

 

Op 26 maart eerstkomende spreekt de gemeenteraad zich uit over de plannen die voorliggen en de resultaten van het openbaar onderzoek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Back to top