Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd

Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd

De Brusselse regering heeft een nieuwe versie van het Gewestelijk Bestemmingsplan goedgekeurd, waarbij de nodige aanpassingen zijn gebeurd om het winkelcentrum NEO neer te poten in de omgeving van de Heizel.

Snel stedenbouwkundige vergunning

Het bestemmingsplan was eerder al eens aangepast, maar die versie werd vernietigd door de Raad van State na protest van onder andere stadsvereniging BRAL. Volgens de Raad van State hield dat plan onder andere te weinig rekening met de mobiliteit en het effect op het milieu.

 

"Met deze nieuwe versie van dit planningsdocument komt men tegemoet aan de opmerkingen geformuleerd door de Raad van State en ontstaat een stevige grondslag voor de uitvoering van het NEO project", klinkt het bij de Brusselse regering. Toch zal de gewestregering moeten afwachten of er niet opnieuw gerechtelijke stappen worden genomen door andere partijen. Als er geen nieuwe problemen opduiken met het bestemmingsplan, dan zal het project NEO waarschijnlijk snel een stedenbouwkundige vergunning krijgen.

 

NEO bestaat uit een winkelcentrum van 72.000 m², met daarnaast ook nog heel wat ruimte voor horeca, een bioscoop, een flink aantal woningen, kantoren en een pretpark. Het project moet in 2021 afgerond zijn.

Tags: