Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd | RetailDetail

Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd

Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd

De Brusselse regering heeft een nieuwe versie van het Gewestelijk Bestemmingsplan goedgekeurd, waarbij de nodige aanpassingen zijn gebeurd om het winkelcentrum NEO neer te poten in de omgeving van de Heizel.

Snel stedenbouwkundige vergunning

Het bestemmingsplan was eerder al eens aangepast, maar die versie werd vernietigd door de Raad van State na protest van onder andere stadsvereniging BRAL. Volgens de Raad van State hield dat plan onder andere te weinig rekening met de mobiliteit en het effect op het milieu.

 

"Met deze nieuwe versie van dit planningsdocument komt men tegemoet aan de opmerkingen geformuleerd door de Raad van State en ontstaat een stevige grondslag voor de uitvoering van het NEO project", klinkt het bij de Brusselse regering. Toch zal de gewestregering moeten afwachten of er niet opnieuw gerechtelijke stappen worden genomen door andere partijen. Als er geen nieuwe problemen opduiken met het bestemmingsplan, dan zal het project NEO waarschijnlijk snel een stedenbouwkundige vergunning krijgen.

 

NEO bestaat uit een winkelcentrum van 72.000 m², met daarnaast ook nog heel wat ruimte voor horeca, een bioscoop, een flink aantal woningen, kantoren en een pretpark. Het project moet in 2021 afgerond zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Brussels akkoord over duurzamere voeding

15/05/2018

De Brusselse distributeurs verbinden zich ertoe tegen 2020 30% minder voedselafval te hebben en 20% meer ruimte te voorzien voor Belgische voeding. Dat maakt deel uit van een nieuw akkoord tussen het Brussels Gewest en de sector.

Färm opent nieuwe Brusselse biowinkel

14/05/2018

De Brusselse bioformule Färm opent een nieuwe vestiging in Schaarbeek. Om de expansie te ondersteunen, is ook een crowdfundingcampagne opgestart: Färm wil 300.000 euro ophalen bij privébeleggers. 

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.