Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd | RetailDetail

Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd

Gewestelijk Bestemmingsplan voor NEO goedgekeurd

De Brusselse regering heeft een nieuwe versie van het Gewestelijk Bestemmingsplan goedgekeurd, waarbij de nodige aanpassingen zijn gebeurd om het winkelcentrum NEO neer te poten in de omgeving van de Heizel.

Snel stedenbouwkundige vergunning

Het bestemmingsplan was eerder al eens aangepast, maar die versie werd vernietigd door de Raad van State na protest van onder andere stadsvereniging BRAL. Volgens de Raad van State hield dat plan onder andere te weinig rekening met de mobiliteit en het effect op het milieu.

 

"Met deze nieuwe versie van dit planningsdocument komt men tegemoet aan de opmerkingen geformuleerd door de Raad van State en ontstaat een stevige grondslag voor de uitvoering van het NEO project", klinkt het bij de Brusselse regering. Toch zal de gewestregering moeten afwachten of er niet opnieuw gerechtelijke stappen worden genomen door andere partijen. Als er geen nieuwe problemen opduiken met het bestemmingsplan, dan zal het project NEO waarschijnlijk snel een stedenbouwkundige vergunning krijgen.

 

NEO bestaat uit een winkelcentrum van 72.000 m², met daarnaast ook nog heel wat ruimte voor horeca, een bioscoop, een flink aantal woningen, kantoren en een pretpark. Het project moet in 2021 afgerond zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi investeert 40 miljoen in Brusselse winkels

26/06/2018

De voorbije jaren investeerde harddiscounter Aldi bijna 30 miljoen in de vernieuwing van zijn Brusselse winkels, maar nu schakelt de keten nog een versnelling hoger: tot 2020 pompt ze nog eens 40 miljoen euro in negen Brusselse projecten.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

25/06/2018

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.