Google en Amazon Go openen winkels in Chicago

Google merchandise winkel in Silicon Valley
Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

De vierde kassaloze buurtsupermarkt van Amazon heeft de deuren geopend in Chicago. Die stad blijkt populair, want ook Google zou er een (eerste) eigen flagshipstore plannen.

 

Al vierde Amazon Go

In alle stilte heeft Amazon een vierde 'Go'-winkel geopend in Chicago, die mikt op werknemers van de omliggende kantoren en dus enkel van maandag tot vrijdag open is. Het aanbod van het hoogtechnologische en kassaloze winkelconcept gaat van ontbijt tot avondmaaltijden: ook de maaltijdkits van Amazon zijn er te koop, net als bereide snacks om mee te nemen.

 

De vestiging is de eerste Amazon Go buiten thuisstad Seattle en luidt de start van een nationale uitrol in de Verenigde Staten in. In San Francisco komt ook al zeker een onbemande buurtsupermarkt van Amazon en ook van Los Angeles is al lang sprake. Amazon is een versnelling hoger geschakeld met de uitrol: in minder dan een maand tijd openden ook nog twee extra vestigingen in Seattle de deuren, wat Chicago het vierde verkooppunt maakt.

 

Heeft Google primeur voor Chicago?

Die andere technologiereus heeft eveneens plannen in Chicago: Google zou er dicht bij een huurovereenkomst voor een winkelpand staan. Die winkel moet een vaste flagshipstore van twee verdiepingen en 1300 m² worden, schrijft de Chicago Tribune. Hoewel Google het nieuws zelf nog niet bevestigt, zou het de eerste permanente winkel van het merk worden.

 

Wellicht wil Google er zijn hardware-aanbod tonen, zoals slimme thuissystemen, smartphones, stemgestuurde apparaten met Google Home en andere geconnecteerde toestellen. De zoekgigant heeft wel al vaker pop-upwinkels geopend, vooral rond de feestdagen.